T.G. Copperfield – Tunes For George (EP)
Format: CD – Digital / Label: Time Zone Records
Releasedatum: 11 mei 2018

Tekst: Peter Marinus

Deze EP is veel meer dan een tussendoortje. De Duitse zanger-gitarist T.G. Copperfield, geboren als Tilo George Copperfield, heeft deze EP namelijk opgedragen aan zijn onlangs overleden vader. En dat geeft het geheel natuurlijk al een extra lading.
Voor de mensen, die T.G. nog niet kennen: T.G. zat in het verleden in de band 3 Dayz Whizkey en wordt op deze EP bijgestaan door drummer Max Seelos en bassist Phil Zimmermann. Zijn muziek is een aangename mix van bluesy rock, Americana en rock & roll en de EP is keurig verdeeld over 3 ballads en 3 rockers.

Laat ik met de rockers beginnen. De EP opent met Last Chance Saloon, een stevige boogierocker met overduidelijke Status Quo invloeden. Maar dan wel met een veel hoger rhythm & blues gehalte. T.G. heeft een hard, fel priemend gitaargeluid en een stem, die aan Francis Rossi doet denken. Prima kroegmuziek, die in de rubriek “Heads Down, No Nonsense” ingedeeld kan worden. One More Night gaat daarna meer richting John Cougar (Mellencamp). In deze mid-tempo rocker zijn ook verwijzingen naar het werk van John Fogerty, Bruce Springsteen en Bryan Adams te vinden. De laatste rocker, I’ll Never Lay That Guitar Down, is een bluesrocker, die fel uit de speakers spat. Een kruising van Status Quo en Dave Edmunds met als motto “niet lullen maar spelen en nooit je gitaar neer leggen”.
Dan zijn er de drie ballads. The Face On The Mountain is een semi-akoestische ballad met een ingetogen Americana geluid waarin de snijdende dobro opvalt. Ook Walking In Ruins is semi-akoestisch en klinkt, al schuifelend, heel intiem. Het hoogtepunt is de ballad Half The Man waarin T.G. het gemis van zijn vader bezingt.

T.G. Copperfield heeft een prima EP afgeleverd, waar zijn vader ongetwijfeld erg trots op zal zijn!


Tracklist:
01. Last Chance Saloon
02. One More Night
03. The Face Of The Mountain
04. Walking In Ruins
05. I’ll Never Lay That Guitar Down
06. Half The Man

Website: www.facebook.com/TGCopperfield

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by