T.G. Copperfield – Sweet Honey (EP)
Format: CD – Digital / Label: Timezone Records
Releasedatum: 28 september 2018

Tekst: Peter Marinus

Dat de Duitse singer-songwriter T.G. Copperfield (staat voor: Tilo George Copperfield) beïnvloed is door de West Coast sound van eind jaren ‘70/begin jaren ’80 lijkt mij een behoorlijk understatement.
Op zijn tweede EP van dit jaar zijn namelijk invloeden te horen als The Eagles, Warren Zevon, Nils Lofgren, Joe Walsh e.d. Overigens zonder dat dat storend is want T.G. heeft er wel voor gezorgd dat hij een eigen sprankelende stijl vermengd heeft met deze invloeden.

De opener van de EP is de ballad June Bugs. Een ballad in de stijl van “Take It To The Limit” van The Eagles. Een loom schuifelend nummer met warm orgel en T.G.’s intieme stemgeluid. Ook in de uptempo rocker My Friends zit een West Coast geluid waarbij je meer richting Warren Zevon, Joe Walsh of Moon Martin moet denken.
Cold Hard Fact is een folkie mid-tempo nummer met stuwend akoestisch gitaarwerk, een lui warm orgel, huilende slide en dreunende drums. Bluesy snijdende gitaarriffs openen het loom funky Life Is A Death Trap waarin T.G.’s zang aan Nils Lofgren doet denken. Een rauw groovend nummer met verwijzingen naar “Life In The Fast Lane” van The Eagles. Moonshine is een lome maar toch krachtige ballad met een geluid, dat het beste van Stephen Stills, Dave Mason en Nils Lofgren lijkt te combineren. Het lekker luie funky Poet Of The Highway is een Joe Walsh-achtig nummer met broeierig gitaarwerk.
Het Joe Walsh geluid blijft aanwezig in de afsluiter van de EP, Godforsaken Place, een stevige riffrocker.

Na zijn eerdere EP dit jaar (‘Tunes For George‘) levert T.G. Copperfield alweer een heerlijke EP af, die de fans van de West Coast sound zeer zeer zal aanspreken.


Tracklist:
01.June Bugs
02.My Friends
03.Cold Hard Fact
04.Life Is A Death Trap
05. Moonshine
06. Poet Of The Highway
07. Godforsaken Place

Website: T.G. Copperfield

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by