Foto Recensie: Sweet Bourbon – Night Turned Into Day

Sweet Bourbon – Night Turned Into Day
Format: CD – Digital / Label: Bourbon Records
Releasedatum: 4 Augustus 2017

Tekst: Matthijs Snepvangers

Zaterdagochtend; even de sleur van de week vergeten. Het aroma van koffie kringelt in je neusgaten, de zaterdagkrant ligt keurig gevouwen voor je, klaar om gelezen te worden. Het enige wat nog ontbreekt is een muziekje dat de woonkamer vult. Niet te hard, niet te zacht; aangenaam. ‘Night Turned Into Day’ van Sweet Bourbon is voor de hierboven geschetste setting een ideale plaat.

Sinds 2014 bestaat Sweet Bourbon. De band uit Nijmegen toert al zo’n drie jaar door Nederland met uitstekende livemuziek. Dit resulteerde zelfs in een mini-livealbum (‘Live At Trianon’). En nu heeft de Gelderse formatie ook een heus studioalbum; het hierboven genoemde ‘Night Turned Into Day’.
Je zit net lekker weggedommeld in de weekendbijlage van de krant, je leest over een vergeten BN’er als je plots opschrikt van de gitaren in I Don’t Care. Even geniet je van het kunststukje om vervolgens verder te gaan met de gedrukte letters van de sportrubriek. Je ergert en verkneukelt je om de prestaties van Oranje tot de muziek zich weer meester van je maakt. Even afgeleid door de orgels in Blinded die een mooi taste aan het nummer geven.
Dat de vijf heren van Sweet Bourbon al ruime ervaring is de muziek hebben is goed terug te horen. Het vijftal aangevuld met zangeressen -die Bourbonnettes worden genoemd- geven elk nummer een eigen karakter. De ene keer wat meer funk, het volgende nummer wat meer blues. Langzaam en snel worden afgewisseld zonder dat het irriteert. Het album is een klaar geheel waar iedere artiest zijn specialiteit in kwijt kon.
Blue Wonder steekt muzikaal en vocaal boven de rest van het album uit. Een moment om de krant even weg te leggen en je mee te laten nemen door de Gelderse formatie. Rustig even je gedachten laten varen over de problematiek die net In chocoladekapitalen tot je kwam. Daarna voert de krant weer de boventoon. Want niet ieder nummer weet door te dringen.
De muziek houdt op maar de krant is nog niet uit. Het album is bevallen, maar de repeatknop is te veel van het goede. Daarvoor is de sound wellicht te algemeen en de teksten niet heel bijzonder. Maar al bij al is het indrukken van de playknop geen straf gebleken.

Sweet Bourbon: Second Wall Street (2016)

Tracklist:
01. 2nd Wallstreet
02. Texas Woman
03. Cool Down
04. Blue Wonder
05. Kicked Me Out
06. I Don’t Care
07. This Year’s Destination
08. Got To Say Goodbye To You
09. Blinded
10. Swan
11. Enfants Terribles

Website: Sweet Bourbon


Ook op Blues Magazine ...