Suzanne Jarvie

Suzanne Jarvie – One Take Only
Format: CD / Label: Continental Record Services
Releasedatum: 21 December 2015

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Met haar cd Spiral Road (2014) oogstte Suzanne Jarvie terecht uiterst lovende kritieken. Ze wordt vergeleken met Lucinda Williams en Emmylou Harris en dat is een hele prestatie voor iemand die op latere leeftijd een cd uitbrengt met traditionele Amerikaanse rootsmuziek met zelfgeschreven songs, die een verhaal vertellen. Haar stem heeft kracht en kan de emotie goed overbrengen.

Het verhaal van Suzanne Jarvie is intussen bij velen bekend. Nadat haar zoon zwaar hersenletsel opliep bij het vallen van een wenteltrap begon de moeder van vier kinderen en advocate met het schrijven van songs en het maken van (roots) muziek. De persoonlijke en emotionele songs maakte het album ‘Spiral Road’ zeer bijzonder.

Eind vorig jaar kwam de ep ‘One Take Only’ uit met sterke country invloeden en wederom mooie songs van deze singer-songwriter uit Toronto, Canada. Ongetwijfeld heeft deze ep reeds de weg gevonden naar menig Nederlands ‘Americana’ liefhebber, want ze heeft net een tournee door Nederland afgesloten.

Behalve aan Lucinda Williams en Emmylou Harris doet Suzanne Jarvie mij op deze cd-ep ook aan Joan Baez denken. Het is altijd moeilijk om na zo’n sensationele debuut-cd opnieuw zo te verrassen. Op zich zijn de songs wederom prachtig en erg ingetogen, maar ik mis enige variatie. Waar anderen nog weleens met een up tempo nummer komen blijft dat hier uit. Verder is de muziek erg conventioneel en daardoor voorspelbaar. De teksten en haar stem zijn echter uniek, zodat deze ep het beluisteren meer dan waard is.

Kortom:
Een aanrader voor de liefhebber van traditionele ‘America’ met veel country music invloeden.

Tracklist:
01. You Shall Not Pass
02. Believing
03. Senor
04. Hills of Home
05. Sweet Carolina
06. Shadow Of The Sultan

Suzanne Jarvie treedt weer in Nederland op van 10 tot 17 mei 2016.

Website: Suzanne Jarvie