Sugaray Rayford - Dangerous

Sugaray Rayford – Dangerous
Release: Augustus 2013. Label: Delta Groove Productions
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Taco Broekman

De in Texas geboren Sugaray Rayford is een nieuwe naam voor velen. Hij is opgegroeid met Gospel en Soul. Hij was bandleider van Aunt Kizzy’z Boyz en bracht de band naar een tweede plaats op de International Blues Challenge in Memphis in 2006. Dit bracht Sugaray onder de aandacht van Delta Groove Productions directeur Randy Chortkoff. Een paar jaar later, toen de Mannish Boys behoefte hadden aan een nieuwe frontman, werd Sugaray gevraagd. De chemie was er en hij bracht met zijn krachtige en dynamische optredens de band naar nieuwe hoogten.

Nu verdient hij dan ook een eigen release: Dangerous. Op dit album laveert Rayford buitengewoon vaardig heen en weer tussen klassiek en eigentijds. Zowel een aantal klassiekers en eigentijdse originelen, maar ook een paar zelden gehoorde covers. Deze nummers vertegenwoordigen de kern van Sugarays blues soul. Sugaray wordt op dit album bijgestaan door Franck Goldwasser, Willie J. Campbell, Randy Chortkoff en Jimi Bott uit de Mannish Boys, plus nog een aantal speciale gasten zoals Kim Wilson, Monster Mike Welch, Big Pete, Kid Andersen, bassist Bill Stuve, pianisten Anthony Geraci en Fred Kaplan en vocalist en harpmeester Sugar Ray Norcia.

Dus hoewel Sugaray Rayford voor sommigen een nieuwe naam is, is dit een blijvertje! Voor de (lekker vette) productie van Dangerous tekenden duiveltje-doet-al Randy Chortkoff en Jeff Scott Fleenor.

1. Country Boy
2. Stuck for a Buck
3. I’m Dangerous
4. Two Times Sugar
5. When It Rains It Pours
6. Pretty Fine Mama
7. Depression Blues
8. Goin’ Back to Texas
9. I Might Do Somethin’ Crazy
10. In the Dark
11. Surrendered
12. Need a Little More Time
13. Keep Her at Home
14. Preachin’ Blues

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by