Foto Recensie: Stonerror - Widow In Black

Stonerror – Widow In Black
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: My Shit In Your Coffee Records
Releasedatum: 22 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Stonerrock komt tegenwoordig uit alle uithoeken van onze aardkloot tot ons. Zoals uit Polen met de band Stonerror uit Krakow.

De band bestaat uit Jacek Maleczewski (bas), Maciel Olownia (drums), Jaroslaw Daniel (gitaar) en Lukasz Mazur (zang). Na de EP ‘Rattlesnake Moan’ (2016) en de debuut cd ‘Stonerror’ (2017) is het nu tijd voor het tweede album.

En dat opent zoals het bij stonerrock hoort met logge, massieve, laaggestemde fuzzgitaarriffs in Ships On Fire. Riffs die ongetwijfeld bij alle stonerrocker, en bij mij, aan slaan. Traag voortriffende gitaren en de psychedelische zang van Lukasz Mazur, die het voor elkaar krijgt om de beste elementen uit de zang van Ozzy Osbourne en Chris Cornell met elkaar te vermengen.
De openingsriffs van Widow In Black zijn ietwat van Black Sabbath’s “Paranoid” gejat en het is daarom niet verwonderlijk dat er een flink Sabbath geluid in dit nummer huist met ook ruimte voor zwevende psychedelische gedeeltes en gierend gitaarwerk.
In het behoorlijk psychedelisch trippende Tumbleweed rolt de fuzzgitaar een haast Oosters muzikaal tapijt uit. Kings Of The Stone Age opent met staccato schurende gitaarriffs, die warempel aan the Queens Of The Stone Age doen denken. Een stuwend nummer met funky ritmes en rauwe zang. De woeste logge fuzzriffs knallen je weer om de oren in Doomsday Call. Een dreigend nummer met zowel ingehouden dreigende passages als log hakkende gitaarriffs. Ook Hellfire is dreigend traag met piepend en kreunend gitaarwerk. Een duister nummer in het Sabbath hoekje compleet met brandende heksen en hellevuur.
We gaan zwaar psychedelisch de ruimte in met Asteroid Fields waarin de jaren 60’s versie van Pink Floyd een ontmoeting met Hawkwind (Lemmy periode) lijkt te hebben. De gekartelde rauwe gitaarriffs zweven alle kanten op. Het lijkt alsof Arnold Layne er op zijn Silver Machine vandoor gaat in deze instrumental. Ook met Mothership verblijven we zoemend in de ruimte waarin het Hawkwind gehalte nog hoger is!
De afsluiter Revelation is een zwaar psychedelisch nummer, dat klinkt als een stoner uitvoering van Steve Hillage (check zijn “L” album eens!). Om te zeggen dat de gitaarpartijen hier zwaar zoemend klinken is toch echt het understatement van het jaar! Naar gelang het nummer voortduurt, wordt het heftiger en ontaardt het uiteindelijk in een ware fuzz explosie!

Stonerror weet op een indrukwekkend en verpletterende wijze zwaar psychedelische muziek te mengen met massieve stonerrock. Een aanrader!


Tracklist:
01. Ships On Fire
02. Widow In Black
03. Tumbleweed
04. Kings Of The Stone Age
05. Doomsday Call
06. Hellfire
07. Asteroid Fields
08. Mothership
09. Revelation

Website: Stonerror


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.