Steve Perry – Traces
Format: CD – LP – Digital / Label: Fantasy Records
Releasedatum: 5 oktober 2018

Tekst: Joop van Rossem

Steve Perry (1949), zoon van Portugese ouders, verhuisde op zijn achttiende naar Los Angeles om daar zijn rock ’n roll droom te verwezenlijken. Dat lukte aanvankelijk niet al te best: slechts producenten van radio- en tvcommercials wisten zijn stem op waarde te schatten. Daar kwam pas verandering in toen Journey-manager Herbie Herbert hem benaderde om plaats te nemen achter de microfoon van die net gestarte rockband. Perry drukte zijn stempel op de muziek van Journey met stem en componeertalent en die inzet leidde tot geweldige albums als ‘Infinity’ (1978), ‘Evolution’ (1979), ‘Departure’ (1980), ‘Escape’ (1981) en ‘Frontiers’ (1983), platen die elke rechtgeaarde AOR-liefhebber in de kast hoort te hebben.
Toen Journey het even wat kalmer aan deed, kwam Perry met zijn eerste soloplaat, ‘Street Talk’ (1984), pas tien jaar later gevolgd door het ook meer dan voortreffelijke ‘For The Love Of Strange Medicine’.

Het leek er jarenlang op dat Steve Perry verloren was voor de rockwereld, maar in 2015 kondigde hij aan weer aan het werk te zijn voor een nieuw album, dat nu als ‘Traces’ in de betere platenwinkels ligt.
Half augustus werden we al verblijd met No Erasin’, een heerlijk rocknummer met die vertrouwde iconische stem en met de passende tekstregel “I know it’s been a long time comin’ “.
De plaat telt tien nieuwe songs, waaronder een aparte versie van The Beatles’ I Need You; op de ‘USA Target Deluxe Edition’ staan nog eens vijf bonustracks, een hebbedingetje dus voor de echte fans. Met alle medewerkenden zou deze recensieruimte met gemak gevuld kunnen worden, maar Perry leverde ook de nodige zelfwerkzaamheid zoals (achtergrond)zang, bas, gitaar en diverse arrangementen.
Comeback album ‘Traces’ gaat niet de annalen in als het achtste muzikale wereldwonder, maar is wel een welkom levensteken van deze geweldige artiest die opnieuw overtuigt met een gloedvolle mix van emotionele ballads, knap geconstrueerde popsongs en strakke rockers.


T racklist:
01. No Erasin’
02. We’re Still Here
03. Most Of All
04. No More Cryin’
05. In The Rain
06. Sun Shines Gray
07. You Belong To Me
08. Easy To Love
09. I Need You
10. We Fly

Website: Steve Perry