Steve Miller Band - Bingo (CD)

Steve Miller Band
Bingo

Formaat : CD
Label : Roadrunner Records/Loud & Proud Records
Release : juni 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Door Tom Moerenhout

Bingo is de nieuwe CD ( na 17 jaar ) van Steve Miller, de Space Cowboy bekend van veel grote hits in de periode 1973-1990. De man heeft in zijn loopbaan meer dan 50 miljoen albums verkocht.
Terug naar z’n roots, ja wat wil je als er in je biografie staat dat hij op 15 jarige leeftijd in de begeleidingsband van Jimmy Reed gespeeld hebt, dus een album met bluescovers.
Tja denk ik dan altijd een beetje cynisch, heb je iets aan het origineel toe te voegen dan moet je het zeker niet laten, maar wat heb je nog meer uit te vinden dan het wiel dat er al is ?
Maar goed laten we eerst luisteren wat Steve er zelf over te zeggen heeft in dit filmpje :

Kosten nog moeit zijn gespaard zoals je wel hebt kunnen zien, de CD is opgenomen in de befaamde George Lucas Skywalker Range Studio en is geproduceerd door Andy Johns (Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Van Halen) en bevat artwork ontworpen door de legendarische Storm Thorgerson die volgens mij leentjebuur heeft gespeeld bij de één van de hoezen van Pink Floyd.

Het album bevat trouwens de laatste opnames van Miller’s trouwe bandlid Norton Buffalo, die in 2009 overleed.
Miller houdt ook op dit album zich vast aan zijn bekende eighties sound met gelaagde, soms meerstemmige gitaarklanken, handelsmerk de unisono zangpartijen en uitgesponnen zangharmonieën.
Opener Hey Yeah dekt eigenlijk de lading niet want behoorlijk rock, maar dan komen songs als Who’s Been Talkin’ ; niemand evenaart Howlin’ Wolf , – en Don’t Cha Know , bekend van Jimmie Vaughan, ik hoor weinig vernieuwends, maar voor de luisteraar die deze songs voor het eerst horen…………
Het vreemd gemixte gitaarduel met gastgitarist Joe Satriani in Rock Me Baby verandert niets aan de uitgekauwdheid van de song en zo kan ik eigenlijk nog wel doorgaan met titels als Come On ( Let The Good Times Roll ) van Earl King en All Your Love van Otis Rush. En dan wat te denken aan een klassieker van Jessie Hill, Ooh Poo Pah Doo, waarom ?
Het spel, de zang en de productie zijn allemaal dik in orde, maar ik pak toch liever even het origineel uit het hoesje om deze weer even ouderwets op de platenspeler te leggen.

Tracks

1. Hey Yeah (3:17)
2. Who’s Been Talkin’? (3:03)
3. Don’t Cha Know (3:13)
4. Rock Me Baby (3:47)
5. Tramp (3:27)
6. Sweet Soul Vibe (3:39)
7. Come On (Let the Good Times Roll) (2:38)
8. All Your Love (I Miss Loving) (3:11)
9. You Got Me Dizzy (2:23)
10. Ooh Poo Pah Doo (3:31)
11. Ain’t That Lovin’ You Baby
12. Further on Up the Road
13. Look on Yonder Wall
14. Drivin’ Wheel

Internet : www.stevemillerband.com


Ook op Blues Magazine ...