Steve Mignano – Lucky 13
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 13 oktober 2017

Tekst: Peter Marinus

We hebben er weer een nieuwe gitaarbeul bij. Ik heb het over Steve Mignano uit New Orleans. Samen met zijn kompanen Roc Eubanks (bas) en David Brenowitz (drums) vormt hij de Steve Mignano Band en zij laten via dit tweede album weten dat er zeer goed rekening met hen dient te worden gehouden. Steve kwam via de uitgebreide platencollectie van zijn vader in aanraking met de blues en Southern rock en was vanaf dat moment besmet. Zijn bluesrock zit vol soul en uiteraard met veel funk (want uit New Orleans…) en Stevie Ray Vaughan is ook niet ongemerkt aan hem voorbij gegaan.
Het zeer veelzijdige gitaarwerk van Steve staat uiteraard centraal op dit album maar  de rol van de zeer solide swingende ritmesectie mag zeer zeker niet onvermeld blijven.

Het trio gaat van start met Death Song, een funky shuffle met een heerlijke groove. Steve’s stem deed mij af en toe aan die van Nils Lofgren denken en qua gitaarspel schuurt hij hier gevaarlijk dicht tegen Stevie Ray Vaughan aan met vlammend, funky, bluesy en hard spel. Vanuit zijn brommende versterker zet Steve vervolgens Lucky 13 in. Een stevig stampende bluesrock shuffle waarin Steve zijn gitaar er flink van langs geeft. Devil Gets His Due is een spetterende funky ZZ Top-achtige boogie waarin de ritmesectie de pompende vaart er prima in houdt. Steve valt hier op door zijn razendsnelle priemende gitaar.
Before You Accuse Me is een nummer van Bo Diddley. Hier geen Diddley beat maar een langzaam pompende slowblues met messcherp gitaarwerk. In het instrumentale Hack Boogie vermengt Steve de blues met rockabilly. Een nummer waarin een bas en een drumsolo de vaart niet uit dit swingende nummer halen.
If You See My Baby is dan weer een warm groovend funky bluesnummer dat gevolgd wordt door het al even funky Snarling Dog. Hierin zijn de New Orleans grooves duidelijk hoorbaar. Hoekig, dwars en onweerstaanbaar swingend.
Tot slot dendert Steve je speakers uit met de uptempo funky bluesrocker Too Hot For Hell, dat enigszins aan Freedom van Jimi Hendrix doet denken.

Na het beluisteren van dit album houd ik in elk geval zeer goed rekening met deze gitarist. Een zeer getalenteerde muzikant waar we zeker nog heel veel plezier aan gaan beleven.


Tracklist:
01. Death Song
02. Lucky 13
03. Devil Gets His Due
04. Before You Accuse Me
05. Hack Boogie
06. If You See My Baby
07. Snarling Dog
08. Too Hot For Hell

Website: Steve Mignano

Lees ook :

Geen berichten gevonden.