Steve Lukather - All's Well That Ends Well (CD)

Steve Lukather – All’s Well That Eends Well

Formaat : CD / Label : Mascot Records / Release : oktober 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Jeroen Bakker

Het leven loopt nu eenmaal niet altijd zoals je dat graag zou willen. Zelfs niet als je tot één van ’s werelds meest gerenommeerde muzikanten gerekend kan worden. Steve Lukather heeft met All’s Well That Ends Well zijn meest persoonlijke album afgeleverd en gunt de luisteraar een kijkje in zijn leven dat zich als een rollercoaster lijkt af te spelen. Het album begint met een morsecode en wel het internationale noodsignaal SOS. Lukather wil met Darkness In My World graag schoon schip maken en het lijkt nog niet te laat om er wat van te maken.

Om zijn rol als geschikte familieman te benadrukken zijn zoon Trevor (gitarist) en dochter Tina (vocals) toegevoegd aan het niet misselijke muzikantengezelschap dat heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het album. De stevige, melodieuze en toegankelijke rock verliest nergens zijn rauwe randje. Lukather laat meerdere malen horen een zwak te hebben voor de muzikale fratsen van gitaristen als Hendrix (You’ll Remember) en Jeff Beck (het instrumentale Tumescent) terwijl On My Way Home een regelrechte Steely Dan-tribute vormt. Van laatstgenoemde beweert Lukather dat deze band de soundtrack van zijn leven betreft. Het nummer is geschreven nadat hij met Robben Ford, Randy Brecker, Bill Evans en Darryl Jones een optreden gaf in het Japanse Osaka. Can’t Look Back zou zonder de overredingskracht van zijn zoon nooit op het album zijn gekomen waaruit geconcludeerd kan worden dat Trevor een gezonde kijk heeft op de muzikale verrichtingen van zijn oude heer. In Watching The World ontwaren wij oud Toto-zanger Joseph Williams, bekend van Can’t Stop Loving You en I’ll Be Over You, die bijdraagt aan de Beatle-harmonieën terwijl de ritmetandem het geheel van een stevige Led Zeppelin-saus voorziet. Ondanks alle beslommeringen, binnenkort zal een interview met Lukather op deze site te lezen zijn, klinkt het optimisme door in de muziek van Lukather voor wie het produceren van muziek de beste therapie bleek te zijn.

Gespeeld met alle groten van de aardkloot, een bescheiden solo-carriere, succesvol met Toto maar in muzikaal opzicht nog lang niet verzadigd, heeft Lukather met All’s Well That Ends Well andermaal bewezen tot de buitencategorie te behoren.

Tracks

1. Darkness In My World
2. On My Way Home
3. Can’t Look Back
4. Don’t Say It’s Over
5. Flash In The Pan
6. Watching The World
7. You’ll Remember
8. Brody’s
9. Tumescent

Steve Lukather – Alls Well That Ends Well Tour

03 November 2010 Spirit 66 , Verviers (Belgium)
04 November 2010 Paradiso , Amsterdam (Holland)

05 November 2010 Jovel , Münster (Germany)
06 November 2010 Rosenhof , Osnabrück (Germany)
07 November 2010 Columbia Club , Berlin (Germany)
09 November 2010 Leverkusen Jazz Tage , Leverkusen (Germany)
10 November 2010 Batschkapp , Frankfurt (Germany)
11 November 2010 Backstage Halle , Munich (Germany)
13 November 2010 Elysee Montmartre , Paris (France)
15 November 2010 Hiroshima , Turin (Italy)
16 November 2010 Z7 , Pratteln (near Basel) (Switzerland)
18 November 2010 Academy Islington , London (UK)
19 November 2010 The Robin , Bilston (near Wolverhampton) (UK)
20 November 2010 The Brook , Southampton (UK)

Internet : www.stevelukather.net


Ook op Blues Magazine ...