Stef Paglia – Never Forget
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 28 maart 2019

 Tekst: Joop van Rossem

 Stef Paglia is in thuisland België bekend als lid van The BluesBones maar heeft nu ook zijn vleugels uitgeslagen als soloartiest. Dat doet hij middels dit solowerk ‘Never Forget’, een album dat “moderne, groovy bluesrock” bevat met negen eigen liedjes en één cover.
Paglia reisde af naar de Superfly Studios in het Britse Nothinghamshire waar hij onder productionele supervisie van Wayne Proctor, bekend van zijn werk met het onvolprezen gezelschap King King, en met zijn kompanen Geert Schuurmans (bas) en de Canadese slagwerker Joel Purkess de opnames voor dit alleraardigste solodebuut voltooide.
Overigens moet ook Paglia’s vriendin Iris Teunissen hier vernoemd worden want zij was verantwoordelijk voor alle teksten. De cd staat vol met aanstekelijke bluesy rock met af en toe funky accenten waarin Paglia’s gitaarspel en prettige stemgeluid goed gedijen. Toppertjes zijn het als single al eerder op Spotify rondcirkelende Watch Out,  Crush On You en de drie lange tracks The Dead Tree, het instrumentale Mystery Heaven, Dirty Woman en de werkelijk schitterende afsluitende ballad Warmth Instead Of Cold, dat ruim acht minuten je aandacht opeist.

In de gaten houden luidt het advies.


Tracklist:
01. Watch Out
02. Take Me Away
03. Freedom
04. The Dead Tree
05. Mystery Heaven
06. Twilight
07. Dirty Woman
08. Crush On You
09. Head Into The Unknown
10. Wamth Instead Of Cold

Website: Stef Paglia

Concerten:
28.03 – Muziekodroom, Hasselt (B)
07.04 – Sunday Blues, Ede
05.05 – Frürocken, Eupen (B)