Status Quo – Backbone (Deluxe Edition)
Format: CD – LP – Digital / Label: earMUSIC – Edel – V2 Records
Releasedatum: 6 september 2019

 Tekst: Joop van Rossem

Het was nog maar de vraag of Status Quo na de dood van Rick Parfitt nog zou komen met een nieuwe plaat. Niet alleen de fans maar ook de band zelf zat met twijfels. Zeker omdat opperhoofd Francis Rossi ten tonele verscheen met een duoplaat het Hanna Rickard.
Om te kijken wat er nog mogelijk was, dook de band de studio van Rossi in om te jammen. De nummers die daaruit ontstonden werden door de groep goed genoeg bevonden om uit te brengen, wat heeft geleid tot ‘Backbone’, het ondertussen al  drieëndertigste studioalbum in de lange carrière van het Britse rockcollectief.
In dat proces zijn de beide nieuwelingen, zanger/gitarist Richie Malone en drummer Leon Cave, erg belangrijk geweest volgens Rossi, want de nieuwelingen schijnen de boel flink opgeschud te hebben. Dat houdt dat de flauwe popliedjes tot het verleden behoren: het is elf keer Quo in rockmodus, dertien op de deluxe edition.
De jongelingen schreven zelfs twee van de songs: Malone is verantwoordelijk voor Get Out Of My Head, Cave voor Falling Off The World.  Zoals Frits Spits in zijn vroegere programma op NPO Radio 2 streepjes zette bij goede liedjes, heb ik die procedure ook gevolgd en zodoende ben ik tot elf uit dertien gekomen, voorwaar een knappe prestatie.

‘Backbone’ is een klassieke Quo-plaat waarmee de band bewijst over voldoende ruggengraat te beschikken !


Tracklist:
01. Waiting For A Woman
02. Cut Me Some Slack
03. Liberty Lane
04. I See You’re In Some Trouble
05. Backing Off
06. I Wanna Run Away With You
07. Backbone
08. Better Take Care
09. Falling Off The World
10. Get Out Of My Head
11. Running Out Of Time
12. Crazy Crazy
13. Face The Music

Website: Status Quo


Ook op Blues Magazine ...