Foto Recensie: Stacy Jones - Love Is Everywhere

Stacy Jones – Love Is Everywhere
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 14 juli 2017

Tekst: Peter Marinus

Stacy Jones uit Seattle, Washington, USA, wordt in sommige kringen omschreven als een zangeres met een stem als Janis Joplin. Een vergelijking, die totaal nergens op slaat. Haar stem zit eerder ergens tussen Sheryl Crow en Bonnie Raitt in. En ook qua muziek past Stacy beter in het hokje van deze dames. Wat je op dit album hoort is een lekkere mix van bluesy Americana met wat funk en country invloeden.
Naast een heerlijk stemgeluid kan Stacy ook behoorlijk overweg met de mondharmonica. Dat is gelijk te horen in Mojo Potion 61 And 49, dat voorzien is van een haast New Orleans-achtig funk ritme. De gitaar van Sean Denton klinkt lekker bluesy.
Wait For Heaven is een bluesy ballad die zo op het repertoire van Sheryl Crow had kunnen staan. Een mooi, emotioneel nummer met snijdende gitaarsolo van Jeff Menteer. Het semi-akoestische Can’t Find Love is een zacht swingende Americana song met country invloeden en nogmaals Menteer op zijn snijdende gitaar.
Op het instrumentale Stomp Jump Boogie gaat Stacy met haar mondharmonica de strijd aan met Lee Oskar, de harmonica virtuoos van de band War. Een swingende blues shuffle waarin de strijd onbeslist blijft.
Can’t You Be Mine is een prachtige ballad waarin Stacy een behoorlijk rauwe strot op zet. I Fell In Love heeft veel weg van Eric Clapton’s “Forever Man”. Lekker swingende funky bluesrock dus met fuzzy gitaar.
Ook de ballad Love Is Everywhere klinkt weer uitmuntend. Een zweverige ballad waarin bij mij de naam Bonnie Raitt boven kwam drijven. En dat zegt genoeg over de kwaliteit van dit nummer, lijkt mij. In One Stop Light wordt er feestelijk, vanuit de heup geswingd. Stacy gaat hier weer gierend tekeer op haar harmonica.
Tough Girls Don’t Cry is, ondanks de stoere titel, een breekbare ballad met countryinvloeden en de afsluiter I’ll Be On My Way is een countryblues swinger met brandend gitaarspel en warme harmonica.

Liefhebbers van het betere Americana werk of van de dames Sheryl Crow en Bonnie Raitt kunnen eigenlijk blindelings dit prima album van Stacy Johnson aanschaffen. Onbegrijpelijk dat deze dame nog in eigen beheer albums moet uitgeven!!!

Love Is Everywhere

Tracklist:
01. Mojo Potion 61 And 49
02. Wait For Heaven
03. Can’t Find Love
04. Stomp Jump Boogie
05. Can’t You Be Mine
06. I Fell In Love
07. Love Is Everywhere
08. One Stop Light
09. Gotta Get Over You
10. Tough Girls Never Cry
11. I’ll Be On My Way

Website: Stacy Jones


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.