Sons Of Rhythm – Sons Of Rhythm (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 24 mei 2018

Tekst: Peter Marinus

De bedoeling van het uitbrengen van een EP is, lijkt mij, om de mensen lekker te maken voor een binnenkort te verschijnen album. En daarin is het trio Sons Of Rhythm uit Toronto uitstekend geslaagd. Ik kan namelijk niet wachten tot hun eerste volwaardige album verschenen is.

Mick Maratta (zang en bas), Mike Carbone (drums) en Federico Luiu (gitaar) openen de EP met het spetterend rockende My Time Is Gonna Come. Een nummer in een soort opgevoerde “Memphis, Tennessee” (Chuck Berry) stijl met een zeer aanstekelijk geluid. Hier valt gelijk al het swingende orgel en pianospel van gast Anthony Brancati op, die op de hele EP een glansrol speelt. Haal die man gauw in de band!
Talkin’ ‘Bout My Baby is daarna een loom swingende shuffle met Brancati op soulvol orgel en bluesy piano. De zang van Mick Maratta doet aan die van Paul Carrack denken. Brancati laat dan ook nog eens een Clarence Clemons-achtige saxsolo horen! In de ballad You’ve Got A Friend duikt wederom het geluid van Paul Carrack op, met name het Squeeze nummer “Tempted”. Een prachtige soulvolle ballad, die door de warme keyboards gedomineerd wordt.
Will I Ever See You Again is een folky nummer in de stijl van Gerry Rafferty. In dit nummer duiken Joey Landreth, van The Bros. Landreth, en Lydia Persuad, van The O’Pears, op. Een heerlijk zonnig nummer.
Everything I Do Gonh Be Funky is een nummer van Allen Toussaint, bekend in de uitvoering van Lee Dorsey. The Sons Of Rhythm geven hier een ontspannen eigen draai aan in een heerlijk lui groovende versie met Meters orgel en priemend gitaarwerk.
De EP wordt zeer feestelijk afgesloten door de uitzinnig stomende swinger Swing Thing met wderom een hoofdrol voor zowel de piano, het orgel en de sax van Brancati.

Laat maar komen, dat album!!!


Tracklist:
01. My Time Is Gonna Come
02. Talkin’ ‘Bout My Baby
03. You’ve Got A Friend
04. Will I Ever See You Again
05. Everything I Do Gonh Be Funky
06. Swing Thing

Website: Sons Of Rhythm