son-little-things-i-forgot-ep-lead

Son Little – Things I Forgot
Format: EP / Label: ANTI
Releasedatum: 10 November 2014

Tekst: Jeroen Bakker

Hij maakte naam door samen te werken met The Roots, een zeer succesvol hiphopcollectief, en producer/singersongwriter RJD2 in het project Icebird en wist tussen alle bedrijven door onder eigen naam met een grote diversiteit aan stijlen als soul, hiphop, funk en blues, een sterk groeiende aanhang te verwerven. Kortom, een prima basis voor een vlammende solo-carriere waarbij niets of niemand nog in de weg staat zou je menen. De uit Philadelphia afkomstige muzikant Aaron Livingston denkt daar heel anders over. Onder de naam Son Little maakte hij onlangs een nieuwe start met een 6-track ep waarop hij, zoals hij zelf zegt, zich iets meer muzikaal wilde focussen.

Hij lijkt er bij een eerste beluistering van de ep aardig in te zijn geslaagd maar het blijft nog steeds een lastige klus om hem in een hokje te plaatsen. We kunnen in ieder geval terug naar de invloeden uit de eindjaren zestig en de beginjaren zeventig waarin we vergelijkingen kunnen maken met de produkties van Marvin Gaye maar tegelijkertijd komt ook een recenter geluid zoals dat van Radiohead om de hoek kijken.
In ‘The River’ klinkt hij als een rauwe variant op de Schotse Paolo Nutini die al eens in verband werd gebracht met de toekomst van de soul. De licht opzwepende muzikale begeleiding is zo beperkt mogelijk gehouden waardoor de vocalen nog beter tot uiting komen. Het karakteristieke stemgeluid is analoog opgenomen en bevat een authentieke sound.
In ‘Your Love Will Blow Me Away When My Heart Aches’ krijgen we een dusdanige partij hartverscheurende soul voor de kiezen dat je zijn pijn bijna kunt voelen. ‘Cross My Heart’ bevat een zelfde vleug uit de vroege seventies waarbij de begeleiding bestaat uit slechts een soepel gitaarlickje en een bescheiden groovende beat. Het is echter die stem die de aandacht geen moment meer loslaat. Zo ook in het stemmige ‘Joy’ of het akoestische ‘Alice’ waar vanwege de intonatie een vergelijking met Bob Marley het meeste voor hand ligt. De mix van ‘Cross My Heart’ is door RJD2 in een reggae-sausje gegoten waardoor het een fris en iets luchtiger karakter heeft gekregen. Niet noodzakelijk overigens maar desondanks een leuke aanvulling op deze ep waarmee we het voorlopig maar even moeten doen.

De eerste kennismaking met deze ‘nieuwkomer’ op de Europese podia is inmiddels van start gegaan en binnenkort wordt er met Curtis Harding, DE soul-hype van dit moment, voet op Britse bodem gezet. Son Little zal 25 november in een uitverkochte Paradiso staan als support-act van Selah Sue. Wij gaan er alles aan doen om rond deze tijd een gesprek met deze mysterieuze muzikant gepubliceerd te krijgen.

Tracks EP:
1. The River
2. Your Love Will Blow Me Away When My Heart Aches
3. Cross My Heart
4. Joy
5. Alice
6. Cross My Heart (RJD2 Remix)

Website artiest: https://www.facebook.com/SonLittleMusic

European Tour Dates:
*Selah Sue support
** Curtis Harding support
Oct 13 – Paris – La Gaite Lyrique (FR)* SOLD OUT
Oct 14 – Paris – La Gaite Lyrique (FR)* SOLD OUT
Nov 07 – Brussels – Ancienne Belgique (BE)* SOLD OUT
Nov 10 – Brussels – Cirque Royale (BE)*
Nov 17 – Lyon – Le Transbordeur (FR)*
Nov 19 – Nantes – Le Stereolux (FR)*
Nov 20 – Bordeaux – Le Rocher De Palmer (FR)*
Nov 21 – Toulouse – Le Bikini (FR)*
Nov 25 – Amsterdam – Paradiso (NL)* SOLD OUT
Nov 26 – London – Electrowerkz (UK)**
Nov 28 – Manchester – Soup Kitchen (UK)**
Dec 01 – Bristol – Louisiana (UK)**
Dec 02 – Brighton – Komedia (UK)**
Dec 03 – Lille – Le’Aeroneft (FR)*


Ook op Blues Magazine ...