Snowy White Blues Project - In Our Time... Live

Snowy White Blues Project
In Our Time… Live

Formaat : CD
Label : Suburban Distribution
Release : 13 september 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Jeroen Bakker

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden maar 19 februari van dit jaar speelde Snowy White met zijn Blues Project in De Boerderij te Zoetermeer. Het was het vervolg op een eerdere Best Of Blues-editie waarbij drie bands op het programma stonden en waar Snowy White Blues Project deze keer als afsluiter fungeerde. Van deze avond zijn vijftien songs op In Our Time…Live terecht gekomen zodat men alsnog een goede indruk van dit optreden kan krijgen.

White begroet de bij lange na niet uitverkochte Boerderij vriendelijk en laat met Blue To The Bone horen uit wat voor vaatje er getapt gaat worden. Ondanks de Nederlandse bijdrage in de begeleidingsband kan er gesproken van een verfijnde portie Britpop-blues die gemakkelijk in het gehoor ligt en zeer verzorgd wordt uitgevoerd. De gitaarpartijen lopen zowel parallel als synchroon prachtig door elkaar of langs elkaar heen terwijl de vocalen afgewisseld worden door zowel White als Ruud Weber Jr. die daarnaast ook het baswerk voor zijn rekening neemt. Het is Weber die dikwijls iets ruiger uit de hoek komt dan White die in plaats van Red Wine Blues toch liever One Scotch… enfin, het zal wel altijd een onderwerp van discussie blijven. Feit is echter dat het gitaarspel bij vlagen betoverend mooi uit de verf komt en dat het eigen werk (luister naar het fenomenale Simple) prima wordt afgewisseld met werk van andere grote namen. Goede voorbeelden hiervan zijn Woman Across The River van Freddie King of Walk On van Terry en McGee. Hoogtepunt van de avond was wellicht het akoestische kwartiertje van de band waarvan hier slechts het alleraardigste I’m So Glad (Skip James) is overgebleven.

Snowy White Blues Project

Waarom er voor gekozen is om juist nu dit live-verslag uit te brengen roept aan de ene kant vraagtekens op aangezien White sinds deze maand grote stadions vermaakt als begeleider van ex-Pink Floyd frontman Roger Waters met wie een integrale versie van The Wall wordt uitgevoerd. Bovendien wordt begin volgend jaar een nieuw album (Realistic) verwacht van zijn White Flames Band. De enige reden van deze release moeten het uitstekende geluid van De Boerderij zijn geweest en het hoge niveau waarmee White en zijn band voor de dag kwamen. Voor hen die er bij waren op die 19e februari is In Our Time…Live een mooi souvenir van de tweede Best Of Blues-avond. Top!

Tracklist:

01. Blue To The Bone
02. Good Morning Blues
03. Simple
04. Red Wine Blues
05. Lonely Man Blues
06. Long Grey Mare
07. In Our Time Of Living
08. Land Of Plenty
09. Rolling With Baby
10. I’m So Glad
11. Walk On
12. Woman Across The River
13. I Want To Thank You
14. One Way Ticket
15. World Keep On Turning

Website Snowy White & The Blues Project : www.myspace.com/snowywhitebluesproject ; www.snowywhitebluesproject.com


Ook op Blues Magazine ...