Foto Recensie: Snowy White And The White Flames - Reunited

Snowy White And The White Flames – Reunited
Format: CD – Digital / Label: Snowy White – Soulfood Music
Releasedatum: 6 oktober 2017

Tekst: Bennuman

Snowy White die bekendheid kreeg door zijn wereldhit Bird of Paradise, maar ook als bandlid van Thin Lizzy, gewaardeerd gitarist tijdens tours van Pink Floyd en Roger Waters en samenwerking met Peter Green, laat na zijn album ‘Released’ van vorig jaar oktober, weer van zich horen met een nieuw album  genaamd ‘Reunited’.

De naam van het nieuwe album van Snowy White geeft al aan dat hij weer samen met zijn oude makkers de studio is ingedoken: Kum Harada en Walter Latupeirissa (bas), Max Middleton (keyboards), Juan van Emmerloot en Richard Bailey (drums).

Met zijn nieuwe album laat Snowy White zien dat hij een album kan maken voor de fans met verschillende smaken. De nummers Have I Got Blues For You, Headful Of Blues en Emptyhanded zijn echte bluesnummers. Terwijl het nummer Where Will You Belong wat meer ingetogen is. Maar ook speelt hij enkele up-tempo rock nummers waarvan Nuff Said mijn favoriet is. Zelfs ‘latin’ komt aan bod met Heard It All Before, lekker nummer met een mooie hoofdrol voor Max Middleton op keyboards.

Een album waar de fans weer blij mee zullen zijn. Het is allemaal heel knap gespeeld en The White Flames zijn een eerste klas band, maar persoonlijk mis ik toch de echte pit. Op zich zijn de nummers heel goed, maar zodra hij begint te zingen neemt zijn stem toch een hoop spanning weg en klinkt het net als het vorige nummer terwijl dat toch heel anders was qua stijl en tempo. Het ‘Snowy White sausje’ is toch wel erg overheersend en dat is jammer.

Snowy White & The White Flames - Headful of Blues

Tracks:
01. Have I Got Blues For You
02. Headful Of Blues
03. I’ve Heard It All Before
04. Where Will You Belong
05. I Know Our Time Ain’t Long
06. Rest Full
07. Long Time No C
08. Emptyhanded
09. Nuff Said
10. In California
11. Time To Start Living

Website: Snowy White And The White Flames

SNOWY WHITE & THE WHITE FLAMES - Reunited (2017) // studio session // official video


Ook op Blues Magazine ...