Small Blues Trap – Time Tricks

Small Blues Trap – Time Tricks
Medium: CD. Label: Anazitisi Records. Release: juli 2015

Tekst: Eric Campfens

Dat de blues wereldwijd verspreid is, dat is bekend; het wordt zelfs in ons eigen kikkerlandje gemaakt. Dus waarom kan het ook niet uit Griekenland komen. Small Blues Trap is hier een bewijs van. De band bestaat al ruim elf jaar en is samengesteld uit Paul Karapiperis (zang, gitaar, harmonica), Lefteris Besios (bas) en Panagiotis Daras (gitaar, viool, percussie). Hun recente album Time Tricks is het vijfde dat zij uitbrengen.

Het album bestaat uit zeven door de bandleden zelf geschreven nummers. Wat stijl betreft moet je denken aan de countryblues uit de Mississippi Delta en de vroege, nog ongepolijste stadsblues uit Chicago en Detroit. Maar ook voor uitstapjes zijn zij niet bang, zoals door het vioolspel in A Strange Shade Of Red of het funky I Wish I Could Fly. Mijn favoriete songs zijn het al genoemde en hypnotiserende A Strange Shade Of Red en de Chicagoblues I’m Leaving This Town.

Een prima album. Blues dat diep in de Mississippi klei is geworteld, maar er zeker niet in is blijven vaststeken. Als Small Blues Trap representatief is voor de Griekse blues, dan hoeven we ons daar in ieder geen zorgen over te maken.

1. Gamblin’
2. This Little Tune
3. Time Tricks
4. I Wish I Could Fly
5. A Strange Shade Of Red
6. I’m Leavin’ This Town
7. Resurrected Jesse James Returns Back Home – From The Land Of The Dead – To Take Care Of Unpaid Matters

Website: www.smallbluestrap.gr


Ook op Blues Magazine ...