Foto Recensie: Slim Butlers Blues band - Slim Butler's Inner blues

Slim Butlers Blues band – Slim Butler’s Inner blues

Format: CD/ Label: Slimcuts/ Release: September 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Hans Wolven

De herfst is weer in aantocht, de bomen kleuren, de open haard kan weer aan.
Een stevige borrel en muziek van de Slim Butlers bluesband.
Lekker ontspannen, geen ingewikkelde riffs, geen ingewikkelde solopartijen,maar degelijke samenwerking. Lekker passend bij dit jaargetijde. Uitstekende en stijlvolle blues uit Lapland met grote musici en professionele uitstraling.
Deze muziek weerspiegelt inheemse gevoelens van het Noordelijke licht van Lapland en de zwarte nachten van Amerika.
Je voelt de ware spirit van de muziek. Het loopt aan alle kanten als een slee door de sneeuw.
Het begint al direct met een stevige blues,  Call me Mr. Big Shot. De band is bijna niet te houden zo graag laten ze de bluestrein rijden. De drive is aanstekelijk.
What have you done, heb ik wel eens vaker gehoord. Maar hier heerst de perfectie. Geen noot verkeerd gespeeld. Pure Blues. Lekkere sfeer dus. En goed samenspel tussen gitaar en hammond. Ook de bas partij mag niet worden vergeten. De band leunt er prima op.
Never lose my soul, gaat rustig van start, ook hier weer de uiterste precisie. Prima zang partij in combinatie met de ondersteunende hammond.
I dont want to talk about it, nummer vier alweer van deze prachtige schijf, laat ook weer een stevige band horen. Het ritme wordt prachtig ondersteund door gitaar, bas en hammond. Opvallend is de solopartij van de gitaar. Leuk gevonden.
A heart of ice, is het opvolgende nummer. Over stevig gesproken. Het ijs gaat hier zeker van barsten. Het loopt allemaal als een grote sneeuwschuiver.
Life on a line, heb ik ook al eens vaker door een andere bluesartiest uit mijn luidsprekers laten klinken. Maar zoals Slim Butler dit doet is niet alleen goed gespeeld, maar het mag het predicaat geweldig zeker dragen.
Hey Bartender( Give me back my Fender), gaat met een lekkere drive van start. Je wilt zo mee gaan doen met dit orkest. Voetjes van de vloer. Je kunt niet blijven zitten.
Mexican tears, het volgende nummer, heeft voor mij persoonlijk een te hoog Freddie Fender gehalte. Het is allemaal wat teveel recht toe recht aan. In het Duits Immer gerade aus.
Got to move maakt al weer een hoop goed. Hier is de bluesband weer helemaal bij zijn positieven. Hier komt de hammond als ondersteuner prima tot zijn recht. Maar ook de gitaar spreekt zijn woordje mee. Prima de luxe.
I cant imagine why gaat van start zoals een slow blues behoort. Het juiste tempo en de juiste sfeer. Het is bijna een slow ballad.
Slim Butler sluit met zijn band de schijf af met het titel nummer Inner blues. Een prachtig samenspel tussen twee gitaren. Vraag en antwoord. Het pedaal wordt zo af en toe even stevig ingeduwd. Maar door het simpele acoordenschema is dit een prima afsluiter. Een goede cd met lekkere verse blues uit verre windstreken. Zo zie je maar weer dat de blues niet alleen maar uit de States hoeft te komen.

De lokale radiozender van Ede en omgeving. Te beluisteren via de kabel op 93,1 FM, in de ether op 107,3 FM en via edefm.nl  BluesNote, elke dinsdag Live On Air. Samenstelling en presentatie Hans Wolven.
Donderdag van 00.00 uur tot 01.00 uur in de herhaling en maandag avond van 23.00 tot 24.00 uur in de herhaling. Met regelmatig gasten uit de blueswereld.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.