no-sinner-boo-hoo-hoo

No Sinner – Boo Hoo Hoo
Label: Provogue Records. Januari 2014
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door: Eric Campfens

Na een voorzichtig begin met een EP in 2012 ligt nu het debuutalbum “Boo Hoo Hoo” van de Canadese formatie No Sinner in de winkel. De band is gebouwd rond de nog maar 25-jarige actrice/zangeres Colleen Rennison. Draai haar achternaam om en je hebt….. No Sinner. Zo eenvoudig kan het dus zijn. De overige drie leden van de band zijn gitarist/pianist Eric Campbell, drummer Ian Browne en bassist Bradley Ferguson. Deze laatste maakt nu deel uit van de band. Op de cd speelt hij alleen op het laatste nummer mee. Voor de overige songs zijn Matt Camirand en Parker Bossley ingehuurd.

Meteen bij de eerste song “Boo Hoo Hoo” is duidelijk dat Colleen zich kan scharen onder andere vrouwelijke brulboeien als Beth Hart en Dana Fuchs. Het is een opzwepende jumpblues met een verrassend rustige brug voordat het tempo weer wordt opgepakt. De volgende twee songs “Love Is A Madness” en “Runnin'” gaan net zo rockend en stampend door voordat met “If Anything” een fraaie ballad wordt ingezet. De uitvoering van het door Nat Adderley en Oscar Brown Jr. geschreven “Work Song” is een rauwe bluessong, dat door de bezielende vocalen de meeste indruk op mij heeft gemaakt. Na het gevoelige “That’d Be The Day” en de gospel “Rise Up”, dat rustig begint en een stevig einde heeft, komen we aan bij “Devil On My Back”. Een stevige rocker, waarin Colleens soulvolle stem tussen al het geweld volledig overeind blijft.

Luisterend naar de teksten kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de band staat tussen spiritualiteit en de harde werkelijkheid. Tussen kerk en kroeg om het maar plat uit te drukken. Terug naar de basis van de rock ‘n roll, de essentie van de blues. Conclusie: Een meer dan uitstekende band met een prachtig debuutalbum. Goede songs met goede teksten. Een belofte voor de toekomst.

Website No Sinner: http://www.nosinner.com

no-sinner-boo-hoo-hoo


Ook op Blues Magazine ...