Simon McBride - Since ThenSimon McBride
Since Then

Formaat : CD
Label : Nugene Records
Distributie : Bertus
Release : 27 september 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Frank van Engelen

Ruim 2 jaar geleden had ik ook al de eer om U te laten kennis maken met een groot talent die toen zijn debuut album presenteerde, en meteen furore maakte. Hij kan dan wel nog niet huizenhoog bekend zijn, maar meet zich al gemakkelijk met de groten in dit genre. we hebben het over de Ierse gitarist Simon Mc Bride, die even een beetje werd gezien als een soort van nieuwe Rory Gallagher, maar dit nieuwe album maakt daar korte metten mee, denk ik.
Het debuut album Rich Man Falling liet een man horen die behoorlijk op,de rock van Led Zeppelin , Hendrix gericht was.
Het nieuwe album getiteld Since Then, laat een zeer gegroeide Mc Bride zien en horen. de nummers hebben qua invloed nog steeds, veel Gary Moore, Lenny Kravitch en Hendrix, maar vooral ook Simon zelf. en eigen composities dus.

Dit nieuwe album is breder dan het vorige en misschien ook wel beter, en het biedt weer de nodige variatie, waar ik dan altijd erg blij mee ben. de band is ook weer top natuurlijk, maar deze man speelt werkelijk de sterren van de hemel.
Het mooie van deze schijf is niet alleen die Rock invloeden ala Joe Bonamassa, maar ook de prachtige ingetogenheid van mensen als Ry Cooder, die volgens mij bij onze vriend hoog in het vaandel moeten staan.
Laat je verassen met een schijf die helemaal de moeite waard is, en zeker veel meer dan Bluesrock biedt.

De tracks even doorspitten?
Opener Take my hand, ramt er gelijk flink op los – ruige blues rock.
Dan meteen een van de beste tracks Hell Waters Rising, boel Bonamassa achtig. bluesrock optima forma, Down in the wire, waanzinnig mooi slow blues.
Hendrix horen we een beetje in Be My baby, En dan Film muziek bijna en gelijkend op meester Ry Cooder – The promise, man wat mooi.
Dancing On The sidewalk Poppy achtig nummer met prachtige twin loopjes.
Sweet Angel, weer zo een prachtige ballade met idem gitaar spel, zo melodieus gewoon kippenvel. Tot slot noem ik dan nog de rollercoaster waarin de duivel hem op de hielen zit en slide eruit knalt werkelijk ,Devils Road. dus. en dan de afsluiter weer zo een filmische track.

Vrienden, dit is blues en rock ala Pure, en voor de op de plaats passage prachtige Filmische klanken. nee, deze man is niet voor 1 gat gevangen, en gaat ons nog heel vaak verbazen denk ik. heerlijk/ laat maar komen

Tracks

01. Take My Hand
02. Hell waters Rising
03. Save Me
04. Down To The Wire
05. Be My Baby
06. From The Other Side
07. The Promise
08. Tear Down Your Soul
09. Dead Man Walking
10. Dancing On The Sidewalk
11 Sweet Angel
12. Coming Home
13. Devils Road
14. The Truth

Internet : www.simonmcbride.net


Ook op Blues Magazine ...