Simon Kinny-Lewis - Another day in San Jose

Simon Kinny-Lewis – Another day in San Jose
Format: CD, digital.
Label: SKL music
Release: 2020

Tekst: Jos Verhagen

Begin december viel er een CD met een begeleidend schrijven op mijn deurmat. Het was de CD van Simon Kinny-Lewis. Ik had zijn CD Catfish had ik voor Blues Magazine van een review voorzien en dat was kennelijk ook in Australië opgevallen.

In de review van Catfish haalde ik al eens aan hoe zou Simon Kinny-Lewis klinken als je er een blusband onder zet, nou ik denk zoals op Another day in San Jose. De cd werd opgenomen in de Reed´s studio in San Jose onder begeleiding van Chris Cain en is een vervolg op ´A day in San Jose´ uit 2019. Naast zijn vriend en vaste drummer Tony Boyd speelt Simon wederom met Andy Just (mondharmonica). Dewayne Pate (bas), Walter Jebe (slide gitaar) en Nate Ginsburg (keyboards). Simon Kinny-Lewis wordt vaak vergeleken met Robben Ford en het is dan ook mooi dat zij samen een duet spelen op Dagger Eyes het is een fijn samen spel van hun gitaarkunsten.

De Cd is vergezelt van clipjes die je op Youtube kunt terug vinden waarbij goed gekeken is naar Joe Bonamassa en daar is niets mis mee. Het geeft je inzicht hoe de opname tot stand zijn gekomen en ik vind dat mooi om te zien. Zeker de detail opname van Simon Kinny Lewis zijn gitaar skills zijn mooi vastgelegd. De Cd opent met het lekkere ´Black cat moan´, de heerlijk gruizige stem van Simon met gitaar gierend door het nummer heen en de vette mondharmonica van Andy Just, een perfect nummer om de CD mee te openen. Doorpakkend in het Chris Cain nummer ´Trouble making woman´; wat me aan dit nummer het meest bevalt, is de wat hese stem van Simon die perfect past bij de sfeer die zij creëren, de jankende gitaar solo maakt het geheel af.
En toch ik mis iets, die scherpte, die punch in de drums die een nummer net iets meer doet leven. Het lijkt muggenziften maar ´Devil on my trail´ laat volgens mij horen wat ik bedoel, het gitaar en mondharmonica spel zijn scherp, de bas en drums komen mat over. Ook de zang had met wat tegengas van achtergrond zangeressen dit tot een top nummer kunnen maken.

Willy Dixons ´Just want to make love to you´ daarentegen brengt weer de juiste feel in een lekker groovy uitvoering met Nate Ginsburg in de hoofdrol met een dikke Hammond solo. De Cd sluit af met het vrolijke ´I can´t be satisfied´ een lekkere boogie, alle band leden nog even de ruimte gevend hun visitekaartje af te geven.

I can´t be satified, ik zou zeggen van wel, het is nobel te streven naar perfectie maar dit is een fijne Cd met sprankelend gitaar spel van Simon Kinny-Lewis en van mij mag er nog wel een other day uit San Jose komen.

 

Simon Kinny-Lewis – Another day in San Jose

Tracklist:
1. Black Cat Moan
2. Dagger Eyes (Feat Robben Ford)
3. Trouble Making Woman
4. It Hurts Me Too
5. Devil On My Trail
6. I Just Want To Make Love To You
7. Every Day I Have The Blues
8. Blue And Lonesome
9. Evil Girl
10. I Can’t Be Satisfied


Ook op Blues Magazine ...