Shari Puorto Band – Live At Bogie’s
Format: CD – Digital / Label: Little Lightning Productions
Releasedatum: 11 mei 2018

Tekst: Peter Marinus

Het moet een zeer prettige avond geweest zijn in Bogie’s, een club in Westlake, CA, toen de opnames werden gemaakt voor het nieuwe, vijfde, album van de Shari Puorto Band. Een band uit Connecticut rond zangeres, annex schoonheid, Shari Puorto met verder als leden John DePatie (gitaar), Frank Scarpelli (bas), Mike Sauer (drums) en Jon Greathorse (toetsen).
Shari noemt Janis Joplin en Etta James als haar grote voorbeelden en het is met name het soulgeluid dat duidelijk terug te horen is in haar muziek.

Het concert wordt geopend met het swingende It’s A Damn Shame. Een loom funky bluesrock nummer waarin Shari’s krachtige soulvolle stem gelijk opvalt, evenals de schurende gitaarsolo van John DePatie. Home Of The Blues is daarna een pompende bluesrocker met soepel rockende piano en een snerpende gitaarsolo.
Outta My Mind is een lome shuffle met soulvol orgelwerk en uitbundig pianospel van Jon Greathorse. Een bijzonder liefdeslied als je teksstrofe “I wanna kill him but I love him so” voorbij hoort komen. De cover van Randy Newman’s Guilty is een ingetogen ballad met de krachtige stem van Shari in een centrale rol. Dit tot groot genoegen van het aanwezige publiek.
Six Months Sober is een stomend soul-blues nummer met een haast Motown-achtige drive. Ook het broeierige Sugar Daddy is ontzettend soulvol met zang a la Ann Peebles, die enorm zwoel klinkt. Dat gevoel wordt alleen nog maar versterkt na de tekst “If you can’t get it at home, come to me, you don’t have to be alone”.
Het blijft soulvol met de cover van Candi Staton’s Evidence. Een funky bluesnummer met uiteraard veel soul en een lekkere luie groove. All I Want Is You is een langzaam stotende blues waarin Shari zeer soulvol bekent dat zij alleen maar “you” wil hebben, hetgeen een zeer plezierige gedachte is. Vormgegeven in een blues met smerig snijdende gitaar.
My Obsession is een slowblues met een jazzy geluid, die halverwege overgaat in een sompige shuffle. En wat mag die obsessie dan wel niet zijn? Schoenen!!!! Na de ingetogen soulballad All About You volgt een soepel swingende funky cover van het Savoy Brown nummer I’m Tired met gierend gitaarwerk.
Shari en haar band nemen op een zeer fraaie wijze afscheid van hun publiek met een breekbare versie van de Blind Faith classic Can’t Find My Way Home.

Een prima album met een opwindende weergave van een zeer soulvol concert.


Tracklist:
01. It’s A Damn Shame
02. Home Of The Blues
03. Outta My Mind
04. Guilty
05. Six Months Sober
06. Sugar Daddy
07. Evidence
08. All I Want Is You
09. My Obsession
10. All About You
11. I’m Tired
12. Can’t Find My Way Home

Website: Shari Puorto