Shane Dwight – No One Loves Me Better
Format: CD – Digital / Label: Red Parlor Records
Releasedatum: 5 april 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

Nieuw album van deze Amerikaanse bluesgitarist. Voor muziekliefhebbers die geloven dat artiesten met een zwaar leven de beste muziek maken, let even op. Als jonge knul belande Shane Dwight door een ziekte in een rolstoel. Een jaar lang kon de jonge knul niet lopen. Tot op de dag vandaag heeft hij hierdoor chronische pijn. In diezelfde periode van persoonlijke misère leerde hij wel gitaar spelen. Waarmee de bio op zijn website lijkt te suggereren ‘eind goed al goed’.  Misschien dat het hier gaat om typische Amerikaanse hyperbolen of woorden vol inflammatie, als lezer snap je wel ongeveer waar het om gaat. Het is in ieder geval duidelijk welke boodschap overgebracht moet worden.

Op de website wordt het album op de volgende manier omschreven: The story is of a misunderstood man, his trials and tribulations over the perils of whiskey, women, and the music business.” Kortom, de country versie van Ziggy Stardust & Spiders From Mars.

In tien liedjes toont Dwight zijn talent, ergens op het snijvlak tussen gespierde rock en gevoelige country. Verschroeiend vuur naast momenten van verstilling. Het komt immers allemaal uit dezelfde muzikale grond. Of zoals het op zijn website wordt genoemd: “a Bible and bottle in each hand”.
Al hoeven de meer seculiere luisteraar nu niet snel een andere pagina te openen. De kwaliteit van de muziek maakt dat je er ook van kunt genieten als je niet perse in de Heer bent. De passie waarmee Dwight zingt maakt de muziek genietbaar, zelf als de eenvormigheid van de liedjes wat teleurstellend is.

Mocht je denken, die man wil ik een keer live zien, dan is afreizen naar de USA noodzakelijk. In Europa treedt Shane Dwight niet op.


Tracklist:
01. No One Loves Me Better
02. She Likes To Ride
03. If You Ain’t The Devil
04. Bullets & Gasoline
05. Sucker
06. Stand Up
07. White Powder
08. Levy Girl
09. Shakin’
10. Trail Of The Poet

Website: Shane Dwight


Ook op Blues Magazine ...