Foto Recensie: Shane Alexander - A Life Like Ours

Shane Alexander – A Life Like Ours
Format: CD – Limited edition White Vinyl LP / Label: Buddhaland Music
Releasedatum: 13 september 2019

Tekst: Peter Marinus

Je kijkt naar buiten en ziet een donkere herfstlucht. Het waait en het regent en een “Brrr, getverderrie” gevoel overvalt je. Een hevig verlangen naar warmte komt over je en hoe lekker is het dan dat je het zevende album van Shane Alexander op kunt zetten?
Shane is een singer-songwriter uit Californië, die goed doorbrak toen sommige van zijn songs ineens opdoken in TV series als Criminal Mind en Bones. Zijn muziek was zelfs in Goede Tijden Slechte Tijden te horen.
Vervolgens werd zijn nummer “Skyway Drive-In” bijna 14 miljoen keer via Spotify gestreamd. En toch is Shane Alexander bij ons nog niet echt een vertrouwde naam.

Maar dat gaat met dit nieuwe album waarschijnlijk wel gebeuren want de liefhebbers van warm singer-songwriter materiaal, in het straatje van Paul Simon of John Mayer, kunnen echt niet meer om deze artiest heen.

Op zijn nieuwe album wordt Shane bijgestaan door producer Carl Byron (accordion, keyboards), Aubrey Richmond (fiddle), de van de band Lukas Nelson & Promise Of The Real bekende Jesse Siebenberg (lapsteel, gitaar), Ted Russell Kamp (bas) en Austin Beede (drums).

Gelijk in het openingsnummer Everything As One valt het warme geluid van Shane als een donzen deken over je heen. Een intiem nummer met akoestische gitaar en zachte accordeon en een weldadig geluid. Die zwevende sfeer blijft aanwezig in de warme singer-songwriter pop van Lost Road. De intieme ballad A Life Like Ours met een opnieuw opduikende warme accordeon gaat richting het geluid van Paul Simon. In het aangenaam wiegende Taxi Cab doet Shane heel veel denken aan Tim Knol. Een nummer met hitpotentie en een zacht huilende lap steel.
Shane is op een breekbare wijze te horen in de ballad Slow Goodbye met een warm galmende elektrische piano, zwevend gitaarwerk en emotionele zang.
Na het desolaat klinkende I’ll Be Here met hemelse meerstemmige zang verrast Shane met een cover van de Moody Blues klassieker Nights In White Satin. Shane blijft het origineel trouw. Hij heeft wel het origineel van de bombast verlost waardoor de echte kwaliteit van dit nummer nog meer tot zijn recht komt. De sfeervol huilende fiddle van Aubrey Richmond is te horen in de intieme ballad Fault Line.
Na het opnieuw warm klinkende en zacht voortschuifelende Riverbed neemt Shane, samen met de piano van Carl Byron, op een zeer warme en intieme wijze afscheid in Evermore.

Het nieuwe album van Shane Alexander staat vol muziek waarmee je de komende mistroostige maanden zeker door kunt komen!


Tracklist:
01. Everything As One
02. Lost Road
03. A Life Like Ours
04. Taxi Cab
05. Slow Goodbye
06. I’ll Be Here
07. Nights In White Satin
08. Fault Line
09. Riverbed
10. Evermore

Website: Shane Alexander

Je kunt Shane ook live mee gaan maken:
09.11 –  De Muzikale Huiskamer, Castenrey
10.11 – The Moonshine, Sliedrecht


Ook op Blues Magazine ...