Shaman's Harvest - Rebelator (album cover)
Format: CD, digital, vinyl
Label: Mascot label group
Release: 11 maart 2022

Tekst: Jos Verhagen

Soms zit je bij het eerste nummer al meteen in een nieuw album, dit gebeurde mij met Rebelator van Shaman’s Harvest. De openingstrack Under my skin is een vette rock track die mijn hart als oud metalhead sneller deed kloppen. Leunend op zware gitaarriffs en vet baswerk davert dit album verder. Dit soort rock voelt lekker aan en zal een ieder die een brede muzieksmaak heeft zeker aanspreken.

Dit is Shaman’s Harvest hun derde album en volgens zanger Nathan Hunt een van de zwaarste albums om te maken. Na het intensief toeren met hun succesvolle album, Red Hands Black Deeds (2017) was de band creatief en persoonlijk uitgeput. De corona crisis drukte voor hen dan ook hard op de reset knop en het duurde zeker een half jaar voordat ze de moed weer vonden om aan nieuw materiaal te gaan werken, zo verklaarde Nathan Hunt.

Dat ze daarin geslaagd zijn bewijst Rebelator, wat een vette plaat, dit is Stadionrock bij uitstek. Van stevige rockers zoals Under my skin, Toe the line tot Voices het beste nummer op dit album, alles is perfect afgewerkt en strak geproduceerd door Kile Odell. Het prachtig opgebouwde Wildfire en het mooie Lilith zijn daar sprekende voorbeelden van. Zeker Lilith met een verrassende drumlijn en vette slides in het solo’s werk is een puik nummer. Het afsluitend Bird dog wijkt af van het gebruikelijke Shaman’s Harvest stramien, en is log en mystiek maar toont het aan dat Shaman’s Harvest meer is dan een rechttoe rechtaan Hardrock band. Zoals in alle nummers wordt de muziek van Shaman’s Harvest gedragen door de stem van Nathan Hunt en zijn de vette riffs hun handelsmerk.

Shaman's Harvest - "Voices" (Official Music Video)

Tracklist:
1. Under Your Skin
2. Toe the Line
3. Flatline
4. Voices
5. Wildfire
6. Lilith
7. Mama
8. Hurricane
9. Pretty People
10. Wishing Well
11. Bird Dog

Website: Shaman’s Harvest


Ook op Blues Magazine ...