Sean Taylor – The Path Into Blue
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 12 april 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Volgens de zanger een muzikale vertolking van het Verenigd Koninkrijk. Alle verwarring over identiteit, politiek, samenleving, liefde, sociaal economische dynamiek gegoten in twaalf liedjes. Je zou het zomaar een concept album kunnen noemen. Die oude term uit de prog-rock past spontaan bij een Britse singer-songwriter.

Tekstueel zindert het album nog lang na. De sombere, cynische teksten zetten de luisteraar aan het denken. Hoe is het mogelijk dat de rijkste landen ter wereld zich momenteel in een dergelijke identiteitscrisis bevinden. Verwarring alom over wat nu de juiste keuzes voor de toekomst zijn. Engeland is daarin een duidelijke zelfs hyperbole metafoor. De extremen daar (althans in Europa) zijn het scherpst.

Muzikaal gezien biedt Taylor een even rijk geschakeerd pallet. Zijn website noemt ronkende namen als Tom Waits, Leonard Cohen, J.J Cale, Van Morrison en John Martyn. Gitaarliedjes die worden aangevuld met de nodige soul en jazz. Qua politiek engagement als vast bestandsdeel van de muziek doet het ook denken aan het betere werk van Paul Weller of Richard Thompson. Ook artiesten die in hun liedjes idealen vertolken tegen een brede muzikale achtergrond.

Puik album van een getalenteerde knul. Hopelijk kan hij na de Brexit de oversteek nog maken, voor Nederland staan er in november en december nog concerten gepland; dus wie weet!

Een artiest waar je steeds meer wil blijven horen.  Op zijn website biedt hij momenteel ook een gratis EP aan.


Tracklist:
01. This Is England
02. Lampedusa
03. Grenfell
04. The Last Man Standing (Merry Christmas)
05. Little Donny
06. A Cold Wind Blows
07. Take It Down To The Mainstream
08. Tobacco And Whiskey
09. Number 49
10 The Other Side Of Hurt
11. In The Name Of God
12. The Path Into Blue

Website: Sean Taylor

Data:
10.11 – Tavern De Waag, Haarlem
06.12 – Theater Beoket, Nederweert
07.12 – The Stables, Boskoop


Ook op Blues Magazine ...