Recensie: Sean Rowe – New Lore

Sean Rowe – New Lore
Format: CD – LP – Digital / Label: ANTI-
Releasedatum: 7 april 2017

Tekst: Martijn Wesseling

Twee jaar geleden ontdekte ik Sean Rowe via Spotify. Het fijne aan dat programma is dat je op basis van je luistergedrag regelmatig tips krijgt. In tegenstelling tot Netflix (waar de tips die je krijgt voor films en series zelden ergens op slaan) heeft Spotify het vaak bij het juiste eind. Deze keer hadden ze het zeker bij het juiste eind. Dankzij nummers als Desiree, Joe’s Cult en The Ballad Of Buttermilk Falls werd ik al snel een groot liefhebber van zijn muziek.

Het verbaasde mij zeer dat deze man nog niet is doorgebroken, al vond ik dit zelf niet zo erg. Daardoor kon ik namelijk genieten van een zeer intiem concert bij Merleyn in Nijmegen. Met slechts een kruk om op te zitten en een microfoon om in te zingen heeft hij de aanwezigen vermaakt en ontroerd. Als mooie bijkomstigheid blijkt hij ook nog over een goed gevoel voor humor te beschikken.

Een jaar na deze ervaring en twee jaar na zijn laatste album kwam er nieuws naar buiten. Sean Rowe bleek zijn nieuwe album via Kickstarter, een crowdfunding platform, te willen bekostigen. Dit bleek een goede keus, want zo’n twee weken na de start van het crowdfunding project was het bedrag al binnen. Hij nam het album op in de legendarische studio van Sam Phillips in Memphis, onder productie van Matt Ross-Spang. De man die een Grammy won voor ‘Something More Than Free’, het geweldige album van Jason Isbell.

Het album ligt ongeveer een jaar later in de winkels en wat een prachtig album is het geworden!

Opnieuw wijkt de stijl wat af van de voorgaande albums. De teksten zijn wederom erg sterk en dankzij zijn prachtige stem raken zijn verhalen je soms diep in de ziel. Over het geheel lijkt hij de kracht van zijn stem beter dan ooit tevoren te beseffen. In de productie komt deze prachtig naar voren, ondersteund door achtergrond zang en treffende muzikale omlijsting.

Volgens eigen zeggen is hij meer gefocust op dit album. Deze focus is zeker te horen. Eerlijk gezegd kan ik geen zwak moment ontdekken op dit album. Het is vroeg in het jaar maar dit album zal een hoge positie verwerven in mijn persoonlijk jaarlijst, maar ik verwacht eigenlijk in menig lijstje.

Wat mij betreft staat het album vol met hoogtepunten, maar mijn persoonlijke favoriet is het nummer I’ll Follow Your Trail. Dit nummer heeft hij geschreven voor zijn kinderen en weet mij elke keer weer te raken. Een bekend, in andere handen misschien clichématig, verhaal over hoe snel kinderen opgroeien, maar dankzij Sean Rowe voelt het authentiek en raakt het diep.

Pas geleden was To Leave Something Behind te horen op de soundtrack van de Ben Affleck film ‘The Accountant’, kort daarna hoorde ik zijn muziek in een restaurant en op radio 2. Met deze voortekenen en zo’n geweldig album zou het zeer verdiend zijn dat deze man eindelijk zijn grote doorbraak krijgt! Hopelijk blijft hij dan nog wel kleine intieme concerten geven!

Tracklist:
01. Gas Station Rose
02. The Salmon
03. Promise Of You
04. I’ll Follow Your Trail
05. The Vine
06. Newton’s Cradle
07. I Can’t Make A Living From Holding You
08. It’s Not Hard To Say Goodbye Sometimes
09. You Keep Coming Alive
10. The Very First Snow
11. To Leave Something Behind (Deluxe Edition)

Sean Rowe In Concert

29 mei 2017 – Vondelkerk, Amsterdam (info + tickets)

Website: Sean Rowe

19 maart 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe