Foto Recensie: Scott Ellison - There’s something about the night

Scott Ellison – There’s something about the night
Format: CD, digital
Label: Liberation Hall
Release: 14 januari 2022

Tekst: Jos Verhagen

Scott Ellison is een blues veteraan waarbij zijn muzikale carrière zich meestal in de achtergrond plaatsvond. Zijn carrière begon echt vorm te krijgen in de jaren 80 van de vorige eeuw als gitarist bij Clarence “Gatemouth” Brown. In de jaren 90 was hij een veelgevraagd sessiemuzikant en is hij op tal van releases te horen geweest (o.a. Gary ‘US’ Bonds en Peaches & Herb). Voor dit album gebruikt hij van een keur van musici die hun sporen vooral verdient hebben in de bands van Albert Lee en Eric Clapton.

Het album There’s something about the night begint rustig en wordt een pas echt wakker bij het vierde nummer Bury your bone at home. Dit nummer is een lekkere shuffle met een jazzy ondertoon, heerlijk is het puntige gitaarwerk in de solo’s. Wakker geworden is het meer rock met Blowin’ Like a Hurricane, maar echt stormen doet het nog niet. Bij Salina wordt het beter; het slide werk in dit uptempo nummer is goed en de accordeon geeft het een cajun vibe mee. Een beetje op stoom gekomen is Meat and potatoes blues zoals we het willen horen. Een mooi nummer met een dikke slide en lekkere mondharmonica.

De slow blues, A good year for the blues, geeft je wat een slow blues moet bieden namelijk heerlijk jankende gitaren. Scott Ellison beheerst zijn gitaar in alle aspecten zeker het slide werk. Ook het afsluitende de Where do you go when you leave mag er zijn. Met veertien nummers op dit album is het een hele zit en voor mijn gevoel ontbreekt er iets wat je doet opveren. Daarmee is het geen slecht album, eerder gemiddeld met een paar nummers die eruit springen.

Scott Ellison - Where Do You Go When You Leave

 
Tracklist:
1. Half a Bottle Down
2. There’s Something About the Night
3. Ain’t No Love In the Heart of the City
4. Bury Your Bone at Home
5. Blowin Like a Hurricane
6. Salina
7. Meat and Potatoes
8. Feast or Famine
9. Good Year for the Blues
0. I’m Ready Baby
11. Mirror Image
12. Chains of Love
13. Revolutionary Man
14. Where Do You Go When You Leave

Website: https://www.scottellisonband.com/


Ook op Blues Magazine ...