Foto Recensie: Sawmill Roots Orchestra - Sawmill Roots Orchestra

Sawmill Roots Orchestra – Sawmill Roots Orchestra
Format: CD – Digital / Label: Roots Art Records
Releasedatum: 2 maart 2018

Tekst: Fons Delemarre

Pretentieloos en stijlvol, met jeugdige energie en elan en respect voor de oude bluesvoorvaderen maakte het huisorkest van de plaatselijke zaagmolen een album getiteld: Sawmill Roots Orchestra.
New Orleans en haar marching bands, met name die op Mardi Gras en bij de funeral marches worden mooi gemixt met de blues uit de delta van de Mississippi. Sawmill Roots Orchestra komt nota bene uit Estland, klinkt daardoor misschien een beetje netjes, maar aanstekelijk is het wel, die combinatie van oude blues en oude jazz.
De groep bestaat uit Aveli Paide (klarinet), Aigor Post (trompet), Raul Terep (drums) en Andres Roots (gitaar). De gitarist heeft alle composities voor zijn rekening genomen en blijkt grote affiniteit te hebben met oude (van vóór de Tweede Wereldoorlog) Amerikaanse muziek. Klarinet en trompet toeteren er heerlijk op los, maar worden bij de les en in toom gehouden door stevige gitaar en drums. Op zich zijn de afzonderlijke onderdelen van de muziek niks nieuws, de combinatie van de twee des te meer. ‘The best of both worlds’, zogezegd. Vrolijk, ongecompliceerd en zeer de moeite waard. Tenzij je noch van blues uit de Delta, noch van oude jazz uit het swingende New Orleans houdt. Dan kun je Sawmill Roots Orchestra gerust links laten liggen.
Niet doen, zou ik zeggen. De muziek spreekt voor zich en mijn welgemeend advies is dus: gewoon beluisteren en vervolgens beslissen wat je er van vindt.

Sawmill Roots Orchestra "Sawmill Stomp"


Tracks:
01. Jook Jones
02. Meow Meow
03. Build Me A Statue
04. Raul´s Custom Rag
05. Sawmill Stomp
06. Wagon Swing
07. Snake Girl Blues

Website: https://www.facebook.com/rootsartrecords/


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.