Foto Recensie: Savoy Brown- Voodoo Moon

Savoy Brown- Voodoo Moon

Format: CD /Label: Ruf Records / Release: oktober 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Niels Zuurendonk

Nieuw werk van een van de betere groepen die de Britse Blues invasie heeft voorgebracht eind jaren 60. Een verdere introductie lijkt me overbodig van een band die met albums als Looking in, Street Corner Talking & Raw Sienna klassiekers op zijn naam heeft staan. Savoy Brown draait toch vooral om oerlid en oprichter Kim Simmonds die naar eigen zeggen de geest van die tijd in zijn muziek levend wil houden en zich gemotiveerder voelt dan ooit te voren. Op dit album wordt hij bijgestaan door Joe Whiting die alle vocalen voor zijn rekening neemt en ook de sax speelt,Pat DeSalvo (bass) and Garnet Grimm (drums) maken de bezetting compleet. Naar eigen zeggen zijn de songs op Voodoo Moon de beste die hij (Kim Simmonds) heeft geschreven sinds het begin van de jaren 70. Zoiets maak mij nieuwsgierig!

De uptempo opener Shockwaves legt de basis voor een mooi album wat per nummer beter wordt. Heerlijk die gitaarsound, het is even wennen aan de vocalen van Joe Whiting maar deze man kan zingen hoor, prima bluesvocalen. Goede nummers als Natural Man& Too much Money passeren de revue. Maar aangekomen bij Look at the Sun is de diesel toch echt goed warm gedraaid, rete strakke track. Het instrumentale 24-7 & Round and Round maken het feest compleet. Wat volgt is de kers op de taart in de vorm van Voodoo Moon, wat een nummer en solo, tja een nummer waar het kippenvel echt van op je armen staat als je de gitaar losgaat wie maakt die nog? Nou Savoy Brown dus! De afsluiter Meet The Blues Head On is een rockblues track voor de “bikers” onder ons. Jammer is te constateren dat men weer eens midden in een slotsolo de boel wegfade.

Met Voodoo Moon levert Savoy Brown een indrukwekkend album af. Eén van de betere bluesalbums in 2011 dat groeit per nummer en dat na het beluisteren ervan rijp is voor de repeatknop. Wie flikt dat nog tegenwoordig?

Tracks:
1. Shockwaves
2. Natural Man
3. Too Much Money
4. She’s Got The Heat
5. Look at the Sun
6. 24/7
7. Round & Round
8. Voodoo Moon
9. Meet The Blues Head on

Website artiest: www.savoybrown.com


Ook op Blues Magazine ...