savoy-brown

SAVOY BROWN – Goin’ To The Delta
Format: CD / Label: Ruf Records. Releasedatum: 2014

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Gerrit Dijk

Goin’ To The Delta is een muzikale roadtrip van Savoy Brown, die voert door het geestelijk vaderland van Kim Simmonds, Amerika. Simmonds begon in 1965 met de band, een Engelse versie van een Chicago bluesband. Na al die jaren klinkt de muziek op deze cd opnieuw als het bluesgeluid uit Chicago.

Het album heeft de sound van een band die de wind in de rug heeft. Na het succesvolle album Voodoo Moon en de live-cd, Songs From The Road, zit Savoy Brown in een positieve flow, wat je kunt horen in deze liefdesverklaring aan de Amerikaanse blues in twaalf nummers, bijna allemaal liefdesbrieven.
In plaats van iets nieuws te brengen valt Simmonds terug op klassieke bluespatronen, van uptempo nummers als de openingssong ‘Laura Lee’ en ‘Nuthin’ Like The Blues’ tot de sentimentele slow blues ‘Just A Dream’ en de instrumentale boogie ‘Cobra’.

Het is dan ook ouderwets genieten van prima samenspel van gitaar en de ritmesectie van Pat DeSalvo op basgitaar en Garnet Grimm op drums in combinatie met de strakke zangstem van Simmonds. Zoals Simmonds vertelt op zijn website: “The band’s style has evolved in many directions, whilst always keeping the blues as its root. Now we’ve come full circle. The songs and playing on this album are straightforward in focus and as basic as blues should be.”

Hoewel ze nooit de toppen van de hitparades bereikten – sterker nog, ze bekommerden zich er ook niet om – hebben Savoy Brown en Kim Simmonds toch een speciale plek ingenomen in de muziekgeschiedenis als één van de oudste blues/rockbands ter wereld die nog steeds actief zijn. Dit album bewijst het eens te meer.

1. Laura Lee
2. Sad News
3. Nuthin’ Like The Blues
4. When You’ve Got A Good Thing
5. Cobra
6. Backstreet Woman
7. Goin’ To The Delta
8. Just A Dream
9. Turn Your Lamp On
10. I Miss Your Love
11. Sleeping Rough
12. Going Back
Website artiest: http://www.savoybrown.com/


Ook op Blues Magazine ...