Foto Recensie: Sass Jordan – Racine Revisited

Sass Jordan – Racine Revisited
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Linus
Releasedatum: 15 september 2017

Tekst: Matthijs Snepvangers

Remakes. In de filmwereld zijn ze er gek op. Meestal wordt het script helemaal omver gegooid, andere acteurs ingevlogen en wordt het overgeleverd aan de nieuwe wetten van Hollywood. In de muziekwereld kennen we vooral covers. Ook daar worden andere artiesten van stal getrokken en de gelden de nieuwe wetten van muziekland. Vreemd is het dan ook dat Sass Jordan een remake van haar succesalbum aankondigt met als titel ‘Racine Revisited’ en dit bijna een eeneiige tweeling is van het album dat ze vijfentwintig jaar geleden uitbracht.

Een bijna één op één remake maken met andere artiesten en betere faciliteiten dan een kwart eeuw geleden. Het is een bijzondere presentatie die bijna lijkt op fanbedrog. Enfin! Tijd om het album zelf onder de loep te nemen. Want dat swingt nog hetzelfde als 25 jaar geleden.

Natuurlijk merk je dat er elementen veranderd zijn ten opzichte van het eerste album. Vooral haar man Derek Sharp weet dit met zijn gitaarkunsten uit te bouwen. Op bijvoorbeeld het nummer You Don’t Have To Remind Me klinkt het snaarinstrument veel voller dan op de eerdere uitgave. Maar de solo’s an sich zijn één op één overgenomen.

Jordan heeft natuurlijk al een van de mooiste stemmen in de hedendaagse blues en rockwereld. Het meest positieve aan het album is dat ze deze weer optimaal benut.  De ene keer denk je aan Tina Turner even later herken je iets van Dana Fuchs erin. Haar stem gebruikt ze op de juiste manier wat het een opzwepend album maakt. Vooral op albumafsluiter Time Flies gaat ze helemaal los.

Nog positiever nieuws dan dat van haar stemgeluid is dat ze komend weekend optreedt in Nederland. Want live komt ze het beste tot haar recht. En dan maakt het niet uit of een nummer nieuw is of al een paar decennia meegaat. Dus wil je echt lekkere rock horen en even genieten van een mooi rauw stemgeluid. Knal dan dit album aan of bezoek haar dit weekend ergens in Nederland.

Tour:
21 september: Leeuwarden – Neushoorn
22 september: Middelburg – De Spot
23 september: Hengelo – Metropool
24 september: Weert – De Bosuil

Sass Jordan :: Racine Revisited

01. Make You a Believer
02. If You’re Gonna Love Me
03. You Don’t Have To Remind Me
04. Who Do You Think You Are
05. Windin’ Me Up
06. “I Want To Believe
07. Goin’ Back Again
08. Do What Ya Want
09. Cry Baby
10. Where There’s A Will
11. Time Flies

Website: Sass Jordan


Ook op Blues Magazine ...