SaraLee – Heart Of Stone
Format: CD / Label: Rhythm Bomb Records
Releasedatum: 16 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

De getatoeëerde schoonheid, die je op de hoes van dit album aankijkt is de Finse zangeres SaraLee, geboren als Saara Lehtomaki. Zij debuteerde in 2016 met het album ‘Queen Of Your Heart’  en opende voor artiesten als Matchbox, Crazy Cavan en de Polecats.
Hieruit zou je kunnen opmaken dat zij in de rockabilly hoek zit en dat is ten dele ook waar. Maar SaraLee vermengt haar rockabilly met een flinke hoeveelheid rhythm & blues en country invloeden.
Alle nummers op haar nieuwe album (op Let Me Love You na) zijn samen geschreven met gitarist Markus Tiiro.

Het album opent met het loom swingende 1-2-3 He’s Mine waarin de blues met rockabilly wordt gemengd en waarbij je al gelijk voor de bijl gaat voor de verleidelijke stem van SaraLee. Wanneer ze dan ook nog eens bewijst dat ze op de saxofoon ook wel weg weet, ga je helemaal plat voor haar. De Bo Diddley beat wordt ingezet in I’m A Lover. Een bonkend rhythm & bluesnummer met brandend harmonicaspel van bassist Jari Lehtomaki. Het is ook weer genieten van SaraLee’s kirrende en grommende stem.
Trouble Knows I’m Coming lijkt als een Andrews Sisters nummer te beginnen maar gaat al snel over in een spetterend fris rockabilly nummer waarin SaraLee weer een scheurende saxsolo weg geeft.
Wasting Time is een broeierige shuffle met een warme jazzgitaar van Markus Tiiro waarin SaraLee zich, vanuit haar slaapkamer, afvraagt waar haar geliefde gebleven is. Hoe intiem wil je het hebben? In de swingende rhythm & blues van Runaway Bride zijn de nodige hillbilly invloeden terug te horen.
Heart Of Stone begint met fraai dreigende Link Wray-achtige gitaarlicks en ontwikkelt zich tot een atmosferische ballad met bluesy gitaarwerk en indringende zang. SaraLee’s knorrende saxofoon opent het fris van de lever swingende Black Widow. Een rockabilly nummer met priemend gitaarwerk.
Let Me Love You is een rhythm & bues ballad waarin SaraLee een wel erg verleidelijk aanbod doet. Een zwoele schuifelaar met brandende gitaarsolo. Vervolgens laat SaraLee je, al swingend, weer als een baksteen vallen in de mix van blues en rockabilly van I Can’t Tell You I Love You. De heerlijk huilende lapsteel van Jussi Huhtakangas geeft de hillbilly swinger Third Man Down een Hawaiiaans tintje.
SaraLee sluit dit album op zwoele wijze af met de uiterst intieme jazz ballad Black Roses met Markus Tiiro op zijn warme jazzgitaar in de hoofdrol.

SaraLee heeft met deze fraaie mix van rhythm & blues en rockabilly mijn hart zeker gewonnen.


Tracklist:
01. 1-2-3 He’s Mine
02. I’m A Lover
03. Trouble Knows I’m Coming In
04. Wasting Time
05. Runaway Bride
06. Heart Of Stone
07. Black Widow
08. Hey Bartender!
09. Let Me Love You
10. I Can’t Tell You I Love You
11. Third Man Down
12. Black Roses

Website: SaraLee