Foto Recensie: Santana - In Search Of Mona Lisa (EP)

Santana – In Search Of Mona Lisa (EP)
Format: CD / Label: Concord Records
Releasedatum: 25 januari 2019

Tekst: Joop van Rossem

Meestergitarist Carlos Santana (1947)  is niet van plan om zijn plekje achter de geraniums in te nemen. Voor komende zomer staat er een nieuw album gepland dat geproduceerd gaat worden door een nadere grootheid: Rick Rubin. De afgelopen jaren was Carlos ook al erg actief: in 2016 verraste hij vriend en vijand met ‘Santana IV‘, dat hij maakte met bandleden uit de beginperiode van de groep. Een jaar later was er al ‘Power Of Peace‘, een goed ontvangen plaat die hij realiseerde in een samenwerkingsverband met The Isley Brothers.

Dit EP’tje telt zevenentwintig minuten muziek waarvan het fraaie openingsstuk Do You Remember Me er bijna tien in beslag neemt. Het nummer begint klein en intiem, wordt wat later overgoten met de welbekende Santana-latinsaus en waar het aanvankelijk lijkt dat we te maken hebben met een  Samba Pa Ti/Europa-achtige instrumental, duiken er na ruim vijf minuten mooie vocalen op, waardoor de gedachten ook richting Buena Social Club afdwalen.
Het vocale titelstuk is meer up tempo, zelfs met lichte dance-invloeden, terwijl Lovers From Another Time wel compleet instrumentaal is, een aardig maar niet echt opzienbarend nummer. Het schijfje wordt volgemaakt met twee radio-edits van Do You Remember Me, waar het lange intro vanaf is geknipt, en In Search Of Mona Lisa. Als dit het voorproefje is voor het verse materiaal, dan kijk ik nu al uit naar die plaat!


Tracklist:
01. Do You Remember Me
02. In Search Of Mona Lisa
03. Lovers From Another Time
04. Do You Remember Me (edit version)
05. In Search Of Mona Lisa (edit version)

Website: Santana


Ook op Blues Magazine ...