Samantha Martin & Delta Sugar - Send The Nightingale  Cover art

Samantha Martin & Delta Sugar – Send The Nightingale
Release datum: Februari 2015. Eigen beheer.

Tekst: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)

Zo. Die komt even hard en gevoelig binnen. Samantha Martin & Delta Sugar grijpen je op het prachtige soulvolle Send The Nightingale al bij de eerste noten naar de strot met hartverscheurende emotie. Blues met een fors gospelrandje. Muziek als een kerkdienst.

Gospelblues. Ik kan het niet anders omschrijven. Blues gezongen met een emotie die diep uit de tenen komt en misschien nog wel lager. Als er een kerkdienst voor gospelblues zou zijn, dan zou Samantha Martin de hogepriesteres zijn die de mis voordraagt. Want Jezus, wat een stem! Collega singer/songwriter uit Canada Serena Ryder – toch niet een matige zangeres door haar stembereik van meerdere octaven – vatte het samen in één zin: ‘She’ll tear your heart out one note at a time.’

Martin klinkt bij vlagen als een kruising tussen de Amerikaanse singer/songwriter Maria McKee op haar album You Gotta Sin to Get Saved en een rauwere Adele. Give Me Your Mercy opent vrijwel a capella de cd. Een spaarzame begeleiding van instrumenten en des temeer vocals. Indrukwekkend. In hetzelfde rijtje past Addicted, Won’t You Stay en I Won’t Justify. Tell The Heavens is zelfs helemaal a capella. Prachtig! Tussen de eerste en laatste track van het album zijn we dan al getrakteerd op het schurende When You Walk Away, het up–tempo nummer One More Day en het country-achtige Mississippi Sun.

Send The Nightingale is een werkelijk fenomenaal album. Een prachtige stem die gutst van emotie in elke noot en een ingetogen begeleiding die de songs van de juiste laag voorzien. Blues als een kerkdienst. Met Samantha Martin als de hogepriesteres die de gospelbluesmis voordraagt.

Band
Samantha Martin – Lead/Vocals/Acoustic Guitar/Resonator/Guitar
Mikey McCallum – Electric Guitar
Sherie Marshall and Stacie Tabb – Backing Vocals

1. Give Me Your Mercy – 4:09
2. Addicted – 2:59
3. When You Walk Away – 3:43
4. Don’t Shoot – 3:31
5. One More Day – 2:38
6. Take Us Swiftly Home – 2:58
7. Won’t You Stay- 2:51
8. Mississippi Sun – 4:03
9. My Crown – 4:17
10. I Won’t Justify – 2:45
11. Tell The Heavens – 2:33

Website: http://www.samanthamartin.ca/


Ook op Blues Magazine ...