Foto Recensie: Samantha Martin & Delta Sugar - Run To Me

Samantha Martin & Delta Sugar – Run To Me
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Gypsy Soul Records – Fontana North
Releasedatum: 27 april 2018

Tekst: Jos Verhagen

Memphis soul, Memphis soul en nog eens Memphis soul dat is het sterke wapen van Samantha Martin. Het andere sterke punt is Delta Sugar. Dit van zes tot elf personen variërende gezelschap brengt fijne muziek die gecombineerd met het stemgeluid van Martin en de achtergrond zangeressen Sherie Marshall, Mwansa Mwansa de Memphis soul doen herleven.
De gouden tijden van Aretha Franklin, Mavis Staples, Sharon Jones herleven bij Samantha Martin. Het aantrekken van producer Darcy Yates betekende voor Samantha en Delta Sugar een massieve stap voorwaarts. Tien nummers van eigen hand en met hulp van erkende songwriters als Curtis Chaffey en Suzie Vinnick. Tien nummers die de liefde voor het genre uitstralen, knap werk van deze Canadese.
Waar het vorige werk ‘Send The Nightingale‘ een album was met alleen gitaar begeleiding maar wel met de close harmony gospel zang van de drie dames, pakt Samantha Martin hier uit met het gehele spel, gitaar, toetsen, drums, blazers met alles wat nodig is voor een lekker potje Memphis soul.

De cd opent sterk met You’re The Love, met gewaagd gitaarspel. Will We Ever Learn, mooie samenzang, fijne blazers, alles goed op elkaar afgestemd. Het stemgeluid van Samantha Martin past uitstekend bij dit genre en gecombineerd met de fijne rustig opgebouwde muziek komt dit goed tot uiting. Luister maar naar het mooie Wanne Be Your Lover of Chasing Dreams. Zeker met dit nummer laat ze flexibiliteit van haar stem horen. Heb ook aandacht hier voor het blazersarrangement.
Dat Samantha Martin kan een lekker potje soul wegblazen blijkt uit nummers als Good Trouble en Over You. Het mooiste zit bijna aan het einde met Only So Much waar die gitaar van de openingstrack weer opduikt, prachtige tekst. Een slowsoul die je tot tranen roert. De afsluiter All Night Long, mag er ook zijn, Samantha Martin klinkt hier wat rauwer en dat past haar ook wel.

Samantha Martin & Delta Sugar leveren een mooie plaat af die de ontwikkeling van Samantha Martin als artiest samenvat in een cd met een paar prachtige hoogtepunten.

Samantha Martin & Delta Sugar Live - "All Night Long"


Tracklist:
01. You’re The Love
02. Gonna Find It
03. Will We Ever Learn
04. Wanna Be Your Lover
05. Chasing Dreams
06. Good Trouble
07. Over You
08. This Night Is Mine
09. Only So Much
10. All Night Long

Musicians:
Samantha Martin – Lead Vocals
Sherie Marshall – BG vocals
Mwansa Mwansa – BG vocals
Dani Nash – Drums
Mikey McCallum – guitar
Curtis Chaffey – guitar
Darcy Yates – Bass
Steve Marriner – Keys
Tom Moffett – Trumpets
Andrew Moljgun – Sax
Shamus Currie – Trombon

Website: Samantha Martin


Ook op Blues Magazine ...