Foto Recensie: Samantha Fish - Kill Or Be Kind

Samantha Fish – Kill Or Be Kind
Format: CD – LP – Digital / Label: Rounder Records
Releasedatum: 20 september 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

Nieuwe werk van deze talentvolle Amerikaanse zangeres. Op haar nieuwe label is dit maar liefst album nummer negen. Een artiest die nog niet echt bekend of beroemd is maar op basis van de muzikale prestaties een groot publiek verdiend. Denk hierbij aan de sprong die zangeres als Beth Hart en Lucinda Williams al maakten.

De door haar bezongen verhalen zijn als littekens. Kleine markeringen van goede en slechte ervaringen die in het leven voorbij komen. Maar het gaat hier niet om droevige epistels, ondanks de pijn en verdriet blijft Samantha Fish strijdbaar. De muziek rockt en danst om de teksten heen. Op hoog tempo blaast dit album aan de luisteraar voorbij. Denk een beetje blues zoals de eerdergenoemde Beth Hart of Lucinda Williams maar er zijn ook wel fragmenten te vinden van grootheden als Iggy Pop en Chrissy Hynde.
Als er dan toch een negatief punt genoemd zou moeten worden. Persoonlijk miste ik iets van meer akoestische nummers. Sommige nummers lijken volgepropt met allerlei instrumenten. Een klein liedje had een rustpunt kunnen zijn.

In een concertzaal moet deze zangeres met haar prachtige muziek toch een groot feest opleveren, een avond om niet te vergeten. Snel een kaartje kopen voordat ze mega beroemd wordt. Dan kun je zeggen ‘ik was erbij toen….’.

Samantha Fish "Kill Or Be Kind" (Official Video)


Tracklist:
01. Bulletproof
02. Kill Or Be Kind
03. Love Letters
04. Watch It Die
05. Try Not To Fall In Love
06. Fair Weather
07. Love Your Lies
08. Dream Girls
09. She Don’t Live Around Here
10. Dirty
11. You Got It Bad

Website: Samantha Fish

Voor diegenen die Samantha Fish live willen zien, volgend jaar treedt zij maar liefst drie keer op in Nederland:
12.03 – De Helling, Utrecht
13.03 – Luxor Live, Arnhem
14.03 – 013, Tilburg


Ook op Blues Magazine ...