Ry Cooder and Corridos Famosos - Live in San Francisco

Ry Cooder and Corridos Famosos – Live in San Francisco
Label: Nonesuch / Perro Verde Records

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Tom Moerenhout

Live in San Francisco is een nieuw livealbum van Ry Cooder (1947) en Corridos Famosos, dat net is uit op Nonesuch en Perro Verde records. De voorlaatste liveplaat van Cooder was Showtime en stamt uit 1977.

Het nieuwe album werd opgenomen in 2011 in de Great American Music Hall in San Francisco. Cooder is natuurlijk de producent en het geheel is opgenomen met Corridos Famosos met hierin vocalisten als Juliette Commagere ( de vrouw van zoon Joachim) , Terry Evans en Arnold McCuller, Joachim Cooder zit achter de drums en Robert Francis doet de bas; deze man verdient lijfstraffen vanwege de zovele missers op zijn instrument in de o zo bekende songs die in feite iedere beginnende muziekstudent zo mee kan bassen.

Ry Cooders naam prijkt op menig album, van Van Morrison en The Rolling Stones tot soundtracks als Paris, Texas en Buena Vista Social Club. En wie heeft niet het fameuze album Chicken Skin Music uit 1976 in zijn of haar platen- of CD kast staan ?

Ook op dit album is weer een greep gedaan in zijn grote successen en uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis. Met een bonte verzameling liedjes werkt Cooder en zijn ensemble op een spontane en enigszins vrijblijvende wijze door het live-optreden met de volgende titels:

1. Crazy ‘Bout an Automobile (Every Woman I Know) (Billy “The Kid” Emerson) 5:08
2. Why Don’t You Try Me (Snooky Young) 5:28
3. Boomer’s Story (Traditional, Carson Robison) 4:42
4. Lord Tell Me Why (Cooder, Jim Keltner) 6:18
5. Do Re Mi (Woody Guthrie) 5:43
6. School Is Out (Gene Barge, Gary Anderson) 5:02
7. Dark End of the Street (Chips Moman, Dan Penn, Spooner Oldham) 7:32
8. El Corrido de Jesse James (Cooder) 6:15
9. Wooly Bully (Domingo Samudio) 4:59
10. Volver Volver (Fernando Z. Maldonado) 6:30
11. Vigilante Man (Guthrie) 8:19
12. Goodnight Irene (Lead Belly, John A. Lomax) 7:06

Wederom een fraaie plaat met het bekende Cooder gitaarspel, zijn ‘bijzondere’ zangstem, fraaie koortjes maar vooral veel gezelligheid, het wachten is nu op de DVD, als die er ooit komt.

Hierbij het prachtige door Terry Evens gezongen Dark End of the Street
http://youtu.be/YN9SCZgKxhQ


Ook op Blues Magazine ...