RUV – That’s What You Get
Format: Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 8 maart 2017

Tekst: Peter Marinus

Dit is even een opwarmertje voor de eerste EP van het trio RUV, die gepland staat voor eind maart 2018 met als (voorlopige?) titel ‘R’.

Jim Zwinselman, Jeroen Nielen en Ruud Gielen debuteerden op het Rib & Blues Festival in 2016 en verzorgden daarna de support act voor o.a. Ten Years After, Tyler Bryant en Joanne Shaw Taylor. Je kan dus met recht zeggen dat dit trio uit Enschede als een speer gaat.

En er staat ons wat lekkers te wachten als die EP van ze uitkomt want dit nummer, That’s What You Get, is een stomend bluesrock nummer waarin de beste deeltjes uit de blues, garagerock en stoner rock bij elkaar geveegd zijn waardoor een keiharde eigen sound is ontstaan. Een sound met brandend hard gitaarwerk met een flinke scheut fuzz met als zeer belangrijke ondersteuning de retestrakke boogie ritmesectie. En vergeet de rauwe stoere zang niet!

Deze band gaat nog veel meer fans krijgen dan ze al heeft en zal zowel de liefhebbers van bands als The Black Keys, Amor en fans van superstevige bluesrock aanspreken. Mij hebben ze in elk geval al binnen!


Track:
01.That’s What You Get

Website: RUV


Ook op Blues Magazine ...