Rusty Roots  Your Host

Rusty Roots Your Host
Label : Eigen Beheer. 2014

Tekst: Stan van der Lugt

Your Host is alweer het vierde album van de Vlaamse roots/rock band Rusty Roots. De opnamen vonden plaats in de Triggerfinger Studio te Hechtel en het abum werd geproduceerd door Mario Goossens. Your Host bevat 11 songs met louter eigen werk. Bij de eerste luisterbeurt moesten mijn gevoelige oren nog even wennen aan het rauwe geluid. Echter na een aantal draaibeurten kregen de songs meer kleur en werd ik steeds enthousiaster over het album. Soms heeft dat even tijd nodig.

Het uitgangspunt is de blues, met hierin een mix van roots en rock. De sound die de heren hierbij voortbrengen doet me enigszins denken aan dat van The Black Keys. Met name Backdoor man herinnert aan het gruizige geluid van The Keys.
Geen krachtpatsige gitaarsolo’s, maar wel stevige riffs zijn het handelsmerk van Rusty Roots. Hoogtepunten wil ik eigenlijk niet benoemen, want het hele album weet van begin tot eind te boeien. Toch maar een uitzondering op de regel. Fades out is een opus van 10 minuten, ondersteund door een Hammond, met hierin een heerlijk slepende ruwe gitaarpartij.

Jan Bas – vocals, guitar
Bob Smets – guitar
Stefan Kelchtermans – bass
Nico Vanhove – drums

1) Come on home
2) Sidewalk
3) Better lover
4) Ohoo
5) Take me down
6) Smiling face
7) All i want
8) Backdoor man
9) Bed of rose
10) Fades out
11) Tell it like it is

Website: www.rustyroots.com


Ook op Blues Magazine ...