Ruen Brothers – All My Shades Of Blue
Format: CD – LP – Digital / Label: Ramseur Records
Releasedatum: 1 juni 2018

 Tekst: Martijn Wesseling

Om eerlijk te zijn was dit duo me nog niet bekend voor het beluisteren van dit recensie exemplaar. Na de eerste luisterbeurt was ik ook nog niet zo enthousiast. Het deed me echter wel wat denken aan de muziek van Roy Orbinson, maar dan met de zanger van Dry The River. Na een tweede luisterbeurt begonnen de sterke melodieën me langzaam te overtuigen en bij een derde was ik al een flink stuk enthousiaster.
Ruen Brothers hebben een ontzettend goed gevoel voor pakkende melodieën. Na de derde luisterbeurt gaan liedjes als All My Shades of Blue en Summer Sun niet meer uit mijn kop. De nummers voelen allen tijdloos. Ze bewandelen verschillende stijlen, maar alles lijkt stevig geworteld in de rock ’n roll van de jaren vijftig en zestig. Het zou een verloren album uit die tijd kunnen zijn.
Het is natuurlijk geen geheim dat Rick Rubin een goed gevoel voor talent heeft. Hij heeft gewerkt met een zeer divers palet aan artiesten. De namen lopen van Slayer tot Justin Bieber en Red Hot Chili Peppers tot Johnny Cash. Hij is al eens de belangrijkste producer van de afgelopen twintig jaar genoemd (in 2007 door MTV, dus inmiddels al dertig jaar). Het is dus best bijzonder wanneer hij onder de indruk raakt. In het geval van Ruen Brothers was hij onder de indruk. Hij wilde graag een album produceren. Zijn idee hierbij was het volgende:
“”I liked that their songwriting seemed like it was from another era… The idea was, what would a modern album with Roy Orbison and the Everly Brothers produced by Phil Spector sound like?”  (bron: PopMatters)
Dit is zeker gelukt. Het album voelt zoals gezegd als een album uit de jaren vijftig of zestig. Dit echter met de energie en dynamiek van een moderne productie. Het is een album wat past bij de huidige opleving van allerlei muziek stijlen uit vroegere tijden. Ze zouden niet misstaan op een podium naast Luke Winslow- King en J.D. McPherson, ook artiesten die sterk beïnvloed zijn door de rock ’n roll uit die jaren.


Tracklist:
01. Coyotes Of Malibu
02. Walk Like A Man
03. All My Shades Of Blue
04. Make the World Go Away
05. Finer Things
06. An Evening Dreaming
07. Motor City
08. Aces
09. Summer Sun
10. Vendetta
11. Strangers
12. Caller

Website: Ruen Brothers


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.