Ruby Boots – Don’t Talk About It
Format: CD – Digital / Label: Bloodshot Records
Releasedatum: 9 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

Ruby Boots is een zeer avontuurlijke dame, die in Australië geboren werd en die na talloze omzwervingen uiteindelijk in Nashville belandde. Haar echte naam is trouwens Rebecca Louis Chilcott. Op haar nieuwe album is haar zeer avontuurlijke aard ook goed te horen. Moeiteloos schakelt zij over van punky powerpop naar meer country gericht werk.
Ze wordt op het album bijgestaan door de band the Texas Gentlemen, die o.a. als backingband voor Kris Kristofferson werkte.

Direct bij het eerste nummer van dit album, It’s So Cruel, zit je op het puntje van je stoel. Een punky rocker, die opent met Johnny Thunders-achtige gitaarriffs en die vermengd wordt met loom stuwende powerpop waarin ook het geluid van T.Rex opduikt. Een echt frontaal “in your face” nummer.
In Believe In Heaven schakelt Ruby over op een soort 60’s girl group geluid, dat in een ruiger geluid verpakt is. Het resultaat is een dreunend powerpop nummer met Ruby in de rol van het ondeugende zusje van Ronnie Spector. Ruby neemt gas terug in in het typische 60’s popnummer Don’t Talk About It waarin het geluid van o.a. Phil Spector en The Shangri-La’s opduikt. Ruby zorgt voor lekker kirrende zang. In Easy Way Out gooit Ruby het over een Tom Petty-achtige boeg met sprankelend gitaarwerk en waarin Ruby’s zang in een echo vat zit. Break My Heart Twice is een vibrerende ballad met een Twin Peaks-achtig sfeertje. Na het Chris Isaak-achtige lome Americana nummer I’ll Make It Through stort Ruby zich weer op de powerpop met Somebody Else. Door de onderkoelde zang van Ruby doet dit nummer aan The Motels (met zangeres Martha Davis) denken. I Am A Woman is dan weer totaal andere koek. Dit is een atmosferisch zwevend nummer met slechts de getormenteerde zang van Ruby en zwevend toetsenwerk. De powerop keert weer terug in het Byrds-achtige stuwende Infatuation. Don’t Give A Damn is de afsluiter van dit album. Een Sheryl Crow-achtig nummer met een hoog “You Can’t Always Get What You Want” gehalte.

Een zeer geslaagd afwisselend album waarop Ruby Boots een felle tante blijkt te zijn waar we met z’n allen rekening mee moeten gaan houden.


Tracklist:
01. It’s So Cruel
02. Believe In Heaven
03. Don’t Talk About It
04. Easy Way Out
05. Break My Heart Twice
06. I’ll Make It Through
07. Somebody Else
08. I Am A Woman
09. Infatuation
10. Don’t Give A Damn

website: Ruby Boots