Royal Roosters – Rock-A-Diddle-Doo!
Format: Vinyl EP / Label: Family Spree Recordings
Releasedatum: 6 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

Na hun debuutsingle ‘I Can’t Breathe’ uit 2016 op het Soundflat label komt de Madrileense rhythm & blues band Royal Roosters nu met een “ouderwetse” vinyl EP met hierop vier nummers.

De band bestaat uit Rudy King (zang, gitaar), Mike Von Clubman (bas), Javi Hunka Hunka (saxofoon), Esteban Beatboy (gitaar) en Burning Serge (drums).

Bij het geluid van deze band moet je gaan denken richting bands als Los Lobos, The Blasters of Sam The Sham & The Pharoahs. Een mix dus van rhythm & blues, rock & roll en garagerock. Het eerste nummer van de EP, No Luchas Más, doet gelijk al aan Los Lobos denken met een losjes swingende ritmesectie, een zacht knorrende sax en de wilde, rauwe zang van Rudy King.
Run Clarence Run is een rauw en ongepolijst rhythm & bluesnummer dat ergens tussen The Blasters en Los Lobos in past. Wederom valt hier de ongeremde rauwe stem van Rudy King op. Algo Tenés is een goed voorbeeld van een rhythm & blues nummer met een soulvol geluid en een ongepolijste, garagerock-achtige, energie.
De afsluiter, El Chelin, is een instrumentaal nummer, dat garagerock en surf mengt waardoor een super swingend nummer ontstaat met priemende gitaar en behaaglijk knorrende sax.

Afgaande van de nummers op deze EP lijken The Royal Roosters mij een perfecte band om een club eens flink op zijn kop te zetten! Ik ben ook benieuwd naar een volwaardig album van deze Spaanse rockers!


Tracklist:
01. No Luchas Más
02. Run Clarence Run
03. Algo Tenés
04. El Chelin

Website: www.facebook.com/familyspreerecordings