Rosie Flores – Simple Case Of The Blues
Format: CD – Digital / Label: The Last Music Company
Releasedatum: 15 februari 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

Rosie Flores wordt geboren op 10 september 1950 in San Antonio, Texas. Op haar twaalfde jaar verhuist ze met haar familie naar San Diego, Californië. Tegenwoordig woont ze weer in Texas (Austin).

Rosie formeert op de high school in San Diego haar eerste bandje, Penelope’s Children. In de jaren ’70 speelt ze in de alt-country band Rosie and the Screamers en daarna in de jaren ’80 in de vrouwen ‘cowpunkband’ Screamin’ Sirens. Ze maakt ook nog enige tijd uit van de countryrockband Asleep at the Wheel. In 1987 verschijnt haar solo debuutalbum.

Vorige maand verscheen het nieuwe album van Rosie Flores, ‘Simple Case Of The Blues’. Het album, met covers en eigen werk, is geproduceerd door Charlie Sexton, Kenny Vaughan en Dave Roe.

De opener is Love Don’t Love Nobody, een lekkere jumpblues van Roy Brown. Na de intens gezongen prachtige slowblues Mercy Feel Like The Rain, met een vlammende gitaarsolo, is het volop swingen met I Want To Do More, een song van het beroemde duo Leiber en Stoller. Zeer prettige rockabilly met staande bas en tinkelende piano. Het titelnummer Simple Case Of The Blues is een midtempo soulblues in de beste traditie van b.v. Robert Cray.
Drive, Drive, Drive is vette bluesrock met vuige gitaren en Flores is vocaal weer in topvorm in ‘Sister’ Wynona Carr’s gospelblues Till The Well Runs Dry. Vermeldenswaard is hier zeker ook de saxsolo van Greg Williams.
Van Dwight Yoakam is If There Was A Way opgenomen. Een mooie soulballad. Swingen is het daarna weer geblazen in de jumpblues That’s What You Gotta Do, met blazers, een rinkelende piano en een jazzy gitaarsolo. Lui jazzy gitaarwerk is ook te horen in het ballroom jazz-achtige Enemy Hands. De rust wordt dan ‘verstoord’ met de korte snel rockende instrumental Teenage Rampage. Fraai is Wilson Pickett’s soulblues If You Need Me.
Het album bevat twee bonustracks. Allereerst het verrassend mooie ingetogen gezongen Can’t Find My Way Home van Steve Winwood (Blind Faith) en een cover van The Yardbirds, de uptempo gitaarbluesrocker I’m Not Talking.

Conclusie:
‘Simple Case Of Blues’ is een lekker gevarieerd album waarbij de liefhebbers van rockabilly, blues, soul, boogie en swing helemaal aan hun trekken komen.


Tracks:
01. Love Don’t Love Nobody
02. Mercy Feel Like Rain
03. I Want To Do More
04. Simple Case Of The Blues
05. Drive Drive Drive
06. Till The Well Runs Dry
07. If There Was A Way
08. That’s What You Gotta Do
09. Enemy Hands
10. Teenage Rampage
11. If You Need Me
12. Can’t Find My Way Home (bonustrack)
13. I’m Not Talking (bonus track)

Line-up:
Rosie Flores – zang, gitaar
T. Jarrod Bonta – piano, wurlitzer
Cindy Cashdollar – lap steel
Mike Flanigin – hammond B3, orgel
Jimmy Lester – drums
Janis Martin – akoestische gitaar
James Trussart – gitaar
Kenny Vaughan – gitaar
Dave Roe – bas
Greg Williams – saxofoon
Paul Deemer – trombone
Kevin Flatt – trompet
Ernie Ball – strings
Michael Hale – backing vocals
Ange Kogutz – backing vocals
Robert Kraft – backing vocals
Sheree Smith – backing vocals

Website: Rosie Flores