Foto Recensie: Ron Hacker – Live in San Francisco

[geen afbeelding CD beschikbaar]

Ron Hacker – Live in San Francisco

Format: CD/ Label: eigen beheer/ Release: juli 2012

Tekst: Stan van der Lugt

Als ik goed geteld heb is Live in San Francisco het tiende album van Ron Hacker. Het is een registratie van een optreden uit november 2011 in San Francisco. De koper van de eerste persing heeft meteen een collectors item in handen. Door een misdruk staan de tracks 3 en 4 op het hoesje in omgekeerde volgorde vermeld.

De 67 jarige Hacker heeft zich aan de status van de beste onbekende slidegitarist nooit kunnen ontworstelen. Dat is jammer want Ron zet, zowel als soloartiest of met begeleiding, een strakke show neer die liefhebbers van de meer traditionelere blues zeker zal aanspreken. Ron wordt op deze cd bijgestaan door een bassist en drummer die beiden een sobere maar effectieve basis vormen aan Ron’s vocalen en slidegitaar.

Het album bevat slechts 2 eigen songs My Bad Boy en Two Timin’Woman, de overige titels zijn covers van o.a. Sleepy John Estes, Son House, Elmore James en John Lee Hooker.
Dit zijn niet de minste namen uit de rijke geschiedenis van de blues maar Hacker weet de songs met veel verve en overtuiging te brengen, met natuurlijk een prominente plek voor zijn superieure slide spel.
Vernieuwend is het allemaal niet, maar lekker klinkt het wel en daar gaat het per slot van rekening om. Live in San Francisco is aanbevolen voor de liefhebbers van Johnny Winter, Eric Sardinas en Elmore James.

Ron Hacker-guitar & vocals
Steve Ehrmann – bass
Ronnie Smith – drums

1 Ax Sweet Mama (Ron Hacker solo)
2 Meet Me In The Bottom
3 Welfare Store
4 Baby Please Don’T Go/Statesboro Blues
5 My Bad Boy
6 Death Letter
7 It Hurts Me Too
8 Two Timin’ Woman
9 Leavin’Blues
10 House Rent Blues


Ook op Blues Magazine ...