Foto Recensie: Roger Daltrey - As long As I Have You

Roger Daltrey – As long As I Have You
Format: CD – Digital / Label: Polydor
Releasedatum: 1 juni 2018

 Tekst: Joop van Rossem

Voor die lezers van onze website die Roger Daltrey niet kennen (??!!): de in 1944 geboren Brit is de mede-oprichter, zanger en componist van The Who; daarnaast maakte Daltrey zich verdienstelijk acteur, onder meer in de film Tommy en nog onlangs in de serie Highlander.

Naast zijn werk in The Who kwamen er op gezette tijden eveneens soloplaten uit van de man met die prachtige rock- en soulstrot, waarvan het sterke ‘Going Back Home‘ (2014), dat hij samen vastlegde met Wilko Johnson, de laatste was. Deze opvolger telt elf liedjes waarvan er twee uit Daltreys eigen koker voortsproten: het soulvolle, voor dochter Rosie gepende Certified Rose en Always Heading Home, dat qua sfeer raakvlakken kent met zijn grote hit Giving It All Away.
De rest van het album wordt gevuld met vaak eigenzinnige interpretaties van de nummers van andere songschrijvers zoals Stephen Stills, Stevie Wonder (het ferm groovende You Haven’t Done Nothing), Boz Scaggs en Nick Cave, de prachtige pianoballad Into My Arms. Het lijkt erop dat Daltrey een muzikale terugreis naar de tijd dat The Who nog als High Numbers opereerde; luister maar eens naar de soulvolle versie van Garnet Mimms’ As Long As I Have You, dat weg lijkt te zijn gelopen uit de midzestiger jaren. Andere toppers zijn  het gospelgetinte Where Is A Man To Go (wellicht bekend in de versie van Dusty Springfield maar dan met als titel Where Is A Woman To Go) en Joe Tex’ The Love You Save.

Daltrey bevindt zich niet meer in de kopgroep van de popmuziek, maar geniet er nog maar van zo lang hij er is!

Roger Daltrey - As Long As I Have You (Visualiser)


Tracklist:
01. As Long As I Have You
02. How Far
03. Where Is A Man To Go
04. Get On Out Of The Rain
05. I’ve Got Your Love
06. Into My Arms
07. You Haven’t Done Nothing
08. Out Of Sight, Out Of Mind
09. Certified Rose
10. The Love You Save
11. Always Heading Home

Website: Roger Daltrey


Ook op Blues Magazine ...