Recensie: Robin Trower – Time And Emotion

Robin Trower – Time And Emotion
Format: CD / Label: V-12 Records
Releasedatum: 5 mei 2017

Tekst: Peter Marinus

Ik geef het je te doen, 72 jaar en dan nog puike bluesrock albums afleveren!!! En dan heb ik het over gitarist Robin Trower. Ooit was hij in de sixties lid van the Paramounts en die band was weer een voorloper van de band Procol Harum. In die progressieve rock band hield hij het een paar albums uit en ging toen op de solo toer. Gedurende zijn solo carriere werd wel duidelijk waarom hij solo wilde. Hij kon bij Procol Harum zijn liefde voor de blues niet voldoende kwijt.
Inmiddels zijn we toe aan het dertigste album van deze in 1945 geboren Engelsman. En het is weer een juweeltje!!!

Zodra het album start weet je dat je met Robin Trower te maken hebt. Dat komt natuurlijk door zijn harde schroeiende gitaar geluid waarin nog steeds Hendrix in terug te vinden in.
In het begin van zijn carrière werd Trower afgedaan als een Hendrix copy cat, wat toen al complete onzin was. Trower mengde, en mengt trouwens nog steeds, zijn geluid met voldoende soul en psychedelische invloeden om daar een eigen geluid van te maken.
Het begint gelijk met de typisch jaren 70 bluesrock van The Land Of Plenty, een langzame blues shuffle met prima zang van Trower zelf. Hij zingt hier op het hele album en dat gaat hem prima af! What Was I Really Worth To You is weer een parel in het toch al zo indrukwekkende repertoire van Trower. Een heerlijke psychedelische slowblues met vlammend gitaarwerk.
Ook het funky werk klinkt lekker op dit album. Zo is I’m Gone een stug door groovend nummer waarin Trower zijn gitaar weer dat schroeiende logge geluid mee geeft. Returned In Kind is een bedwelmend mooie luie slowbues met priemende gitaar injecties.
De boogie If You Believe In Me kruipt richting ZZ Top. Je kunt in dit nummer ook horen waar een gitarist als bijvoorbeeld Chris Duarte zijn mosterd vandaan heeft gehaald. De slowblues Make Up Your Mind toont de breekbare kant van Trower want dit nummer ademt een heel gevoelige sfeer uit.

Eigenlijk is het onbegonnen werk om hoogtepunten van deze cd te noemen want er staat echt geen slecht of matig nummer op. Alleen maar top-kwaliteit blues rock. Hier kan menig jong blues (rock) talent nog een puntje aan zuigen.

Tracklist:
01. The Land Of Plenty
02. What Was I Really Worth To You
03. I’m Gone
04. Bitten By The Snake
05. Returned in Kind
06. If You Believe In Me
07. You’re The One
08. Can’t Turn Back The Clock
09. Make Up Your Mind
10. Try Love
11. Time And Emotion

Website: Robin Trower

12 juni 2017|Categories: Recensies|Tags: |9 Comments

9 Comments

 1. Stan 12 juni 2017 om 15:18 - Antwoorden

  Toevallig van het weekend besteld

 2. Dick 12 juni 2017 om 16:24 - Antwoorden

  Prachtig verhaal Peter. Ik heb de cd nu 20 X afgeluisterd en geen enkele keer doorgedrukt.
  Het BLIJFT voor mij een van zijn betere werk . Als je een hoogtepunt uit deze 11 geweldige nummers moet kiezen zou ik het tweede gedeelte van het nummer ” If you believe in me” zeggen. Dit had voor mij 15 minuten mogen duren. Hij is hier op zijn best. Maar Peter je hebt gelijk er zitten zoveel muzieksoorten in, Van Blues tot rock. Het derde I’m Gone heeft in mijn gevoel ook iets weg van Toni Iommi. Hij kan alles.
  Momenteel is hij bezig met zanger Maxi Priest voor een cd en die is ook al bijna klaar. Je gaat je af vragen waar is het eind.Ik hoop dat hij nog jaren door gaat.Zijn concerten in Amerika waren volgens ooggetuige fantastisch .bij elk nummer kreeg hij een staande ovatie! Het moet voor Derek end Livvy geweldig zijn om met deze man te mogen werken.

 3. bluesmagazine 16 juni 2017 om 15:57 - Antwoorden

  Zojuist te horen gekregen dat dit nieuwe album van Robin Trower hier in Europa op 4 Augustus uitkomt, via Manhaton Records.

  • Dick 17 juni 2017 om 10:25 - Antwoorden

   Ook las ik dat het in Engeland pas 17 juli aan komt ook via Manhaton Records!
   Jammer voor degene die erop moeten wachten.. Maar het is het wachten waard!!!

 4. Dick 14 juli 2017 om 15:20 - Antwoorden

  Wat een mooie recensies komen nu uit Europa binnen voor deze geweldige CD!!
  Van kopen nu het nog kan!! tot adembenemend!!
  Geweldig nieuws voor deze stergitarist
  Want beste lezers DIT IS VERPLICHTE AANSCHAF!!

 5. Stan 15 november 2017 om 16:44 - Antwoorden

  Helaas is het optreden van Robin Trower a.s. vrijdag in Haarlem afgezegd (net als de hele tour) vanwege een onverwachte ziekenhuisopname. Trower heeft ernstige nierklachten. Sterkte Robin

  • dick 18 november 2017 om 08:46 - Antwoorden

   Wat jammer Stan maar sterkte voor hem en laten we hopen dat hij weer gauw beter wordt. Wat is het jammer dat we hem live niet kunnen zien en horen en dan vooral zijn laatste werk!
   Misschien volgend jaar en laten we dat hopen. Hij was wel weer bezig met nieuw materiaal voor een cd in 2018.

 6. Dick 17 november 2017 om 12:46 - Antwoorden

  Wat jammer Stan maar beterschap voor Robin en laten we hopen dat hij weer snel beter wordt.. Nu ook de hele tour! ..Goh wat hadden we graag zijn nieuwe werk live willen horen..

  Maar ja, volgens andere Trowerfans die ik mail was hij al bezig met nieuw werk voor zijn nieuwe cd ..We wachten in spanning af..

 7. Stan 20 november 2017 om 11:30 - Antwoorden

  Dag Dick,

  Op de website van Trower is het nog oorverdovend stil. Niets over het afzeggen van de tour of over de ziekenhuis opname.

  Gr Stan

We horen graag je mening! Voeg reactie toe