Robin Trower – Time And Emotion
Format: CD / Label: V-12 Records
Releasedatum: 5 mei 2017

Tekst: Peter Marinus

Ik geef het je te doen, 72 jaar en dan nog puike bluesrock albums afleveren!!! En dan heb ik het over gitarist Robin Trower. Ooit was hij in de sixties lid van the Paramounts en die band was weer een voorloper van de band Procol Harum. In die progressieve rock band hield hij het een paar albums uit en ging toen op de solo toer. Gedurende zijn solo carriere werd wel duidelijk waarom hij solo wilde. Hij kon bij Procol Harum zijn liefde voor de blues niet voldoende kwijt.
Inmiddels zijn we toe aan het dertigste album van deze in 1945 geboren Engelsman. En het is weer een juweeltje!!!

Zodra het album start weet je dat je met Robin Trower te maken hebt. Dat komt natuurlijk door zijn harde schroeiende gitaar geluid waarin nog steeds Hendrix in terug te vinden in.
In het begin van zijn carrière werd Trower afgedaan als een Hendrix copy cat, wat toen al complete onzin was. Trower mengde, en mengt trouwens nog steeds, zijn geluid met voldoende soul en psychedelische invloeden om daar een eigen geluid van te maken.
Het begint gelijk met de typisch jaren 70 bluesrock van The Land Of Plenty, een langzame blues shuffle met prima zang van Trower zelf. Hij zingt hier op het hele album en dat gaat hem prima af! What Was I Really Worth To You is weer een parel in het toch al zo indrukwekkende repertoire van Trower. Een heerlijke psychedelische slowblues met vlammend gitaarwerk.
Ook het funky werk klinkt lekker op dit album. Zo is I’m Gone een stug door groovend nummer waarin Trower zijn gitaar weer dat schroeiende logge geluid mee geeft. Returned In Kind is een bedwelmend mooie luie slowbues met priemende gitaar injecties.
De boogie If You Believe In Me kruipt richting ZZ Top. Je kunt in dit nummer ook horen waar een gitarist als bijvoorbeeld Chris Duarte zijn mosterd vandaan heeft gehaald. De slowblues Make Up Your Mind toont de breekbare kant van Trower want dit nummer ademt een heel gevoelige sfeer uit.

Eigenlijk is het onbegonnen werk om hoogtepunten van deze cd te noemen want er staat echt geen slecht of matig nummer op. Alleen maar top-kwaliteit blues rock. Hier kan menig jong blues (rock) talent nog een puntje aan zuigen.

Tracklist:
01. The Land Of Plenty
02. What Was I Really Worth To You
03. I’m Gone
04. Bitten By The Snake
05. Returned in Kind
06. If You Believe In Me
07. You’re The One
08. Can’t Turn Back The Clock
09. Make Up Your Mind
10. Try Love
11. Time And Emotion

Website: Robin Trower


Ook op Blues Magazine ...