Robin Trower

Robin Trower – Something’s About To Change
Format: CD / Label: Manhaton/V12 Records
Releasedatum: 9 maart 2015

Tekst: Stan van der Lugt

De Britse guitarist Robin Trower wordt op 9 maart 2015 70 jaar oud en zijn verjaardag wordt gevierd met het uitbrengen van een nieuw album. Het is maar de vraag of er veel te feesten valt want de zelfgepende songs ademen nogal een melancholieke sfeer uit. Met teksten als “now is the time to face it, the new reality” (Fallen) “when I hear the clock strikes midnight, I reach out where she used to lay” (Good Morning Midnight) en “old life is up and gone” (Up and Gone) legt Trower een deel van zijn ziel bloot. Trower voelt niet alleen de jaren tellen “gonna run out of time” (Up and Gone) maar heeft blijkbaar in zijn privé sfeer een groot verlies geleden. Trower klinkt gelaten, berustend en soms wanhopig.

Muzikaal vertaalt het zich in 12 stijlvolle songs waarbij de blues de rode draad is. Het gitaarspel is griezelig effectief, de meester tovert een rijk en gevarieerd arsenaal aan klanken uit zijn Fender zonder een noot te verkwisten. Trower vliegt nergens uit de bocht maar zijn huidige gemoedstoestand vraagt blijkbaar om een ingetogen album.

‘Something’s About To Change’ heeft een primeur, het is voor het eerst dat Trower alle baspartijen zelf in heeft gespeelt. Tevens is het zijn tweede album waarbij hij de leadvocalen volledig voor zijn rekening neemt. Een doe-het-zelver dus, alhoewel Luke Smith met zijn orgel nog een aantal songs fraai inkleurt. In maart komt Trower naar Nederland voor vier concerten. Voor de liefhebber van in blues gedrenkte rock zijn deze optredens een aanrader.

Robin Trower – Guitars, vocals, bass
Chris Taggart – Drums
Luke Smith – Organ
Produced by Livingstone Brown

Tracks:

1. Something’s About To Change
2. Fallen
3. Riff No.7 (Still Alive)
4. Dreams That Shone Like Diamonds
5. Good Morning Midnight
6. What You Never Want To Do
7. Strange Love
8. Gold To Grey
9. The One Saving Grace
10. Snakes and Ladders
11. Up and Gone
12. ‘Til I Reach Home

Robin Trower Tour Dates

19 March 2015 – Luxor Live, Arnhem (Netherlands)
20 March 2015 – Effenaar, Eindhoven (Netherlands)
21 March 2015 – Boerderij, Zoetermeer (Netherlands)
22 March 2015 – Muziekcafe De Noot, Hoogland (Netherlands)

Website Robin Trower


Ook op Blues Magazine ...