Robin Trower – Coming Closer To The Day
Format: CD – LP – Digital / Provogue – Mascot Label Group
Releasedatum: 22 maart 2019

Tekst: Stan van der Lugt

Robin Trower is een levende legende onder de liefhebbers van bluesy gitaarrock.

De voormalige The Paramounts en Procol Harum gitarist heeft alweer een 40-jarige (!) solocarrière achter de rug en weet blijkbaar niet van ophouden. Gelukkig maar voor zijn trouwe fans want de inmiddels 74-jarige Trower (9 maart 1945) levert al jarenlang studio albums van hoge kwaliteit af.
‘Coming Closer To The Day’ is alweer album nummer zoveel (de tel ben ik kwijt).

De titeltrack lijkt weinig aan de verbeelding over te laten. Komt inderdaad het einde in zicht voor onze grote held? Nou dat valt gelukkig allemaal best mee. Zo negatief is het allemaal niet maar Trower heeft wel een realistisch kijk op het leven nu hij ouder wordt. Zo vraagt hij zich af in Lonesome Road of het niet eens tijd wordt om te stoppen met toeren. Als fan huiver je bij die gedachte, maar goed het is niet anders.

De totstandkoming van het album is een aardig stukje huisvlijt geweest want, afgezien van de drums, bespeelt Trower alle instrumenten en neemt hij ook nog de vocalen voor zijn rekening.

Bij de eerste luisterbeurt is het nog even wennen maar na twee of drie keer afspelen blijkt hoe rijk en gevarieerd dit album is geworden. Het gitaarwerk van de meester staat op een hoog niveau maar dat zijn we al jaren gewend van de sympathieke Brit.
De twaalf songs zijn gedrenkt in de blues en Trower weet met zijn krachtige en onnavolgbare spel op zijn Stratocaster de luisteraar te boeien met zijn typerende bluesrock. Hoogtepunten te over en die ga ik dus maar niet benoemen.
Trower wordt nog weleens de “witte Hendrix” genoemd en deze reputatie maakt hij weer volledig waar.


Tracks:
01. Diving Bell
02. Truth or Lies
03. Coming Closer To The Day
04. Ghosts
05. Tide Of Confusion
06. The Perfect Wrong
07. Little Girl Blue
08. Someone Of Great Renown
09. Lonesome Road
10. Tell Me
11. Don’t Ever Change
12. Take Me With You

Website: Robin Trower


Ook op Blues Magazine ...